Els Mags d’Orient inicien a Escaldes el seu trajecte ‘excepcional’ per les Valls d’Andorra

El seguici ha hagut d’adoptar diversos formats per poder salvar les restriccions imposades per la pandèmia i d’aquesta manera poder ser fidels a la cita amb els infants

Un dels primers nens que ha acudit a fer les seves peticions a Melcior, Gaspar i Baltasar.
Un dels primers nens que ha acudit a fer les seves peticions a Melcior, Gaspar i Baltasar. Toni Solanelles

El Lucas feia estona que esperava l’arribada dels Reis Mags. De fet, Ses Majestats s’han fet esperar i això que a Escaldes han fet la primera de les moltes aturades que faran durant el dia d’avui i la propera matinada per les Valls d’Andorra. Els Mags d’Orient estan fent aquest dimarts un desplegament encara més excepcional del que solen fer habitualment cada any. S’han hagut d’adaptar a la situació sanitària i adoptar nous formats per poder salvar les restriccions imposades per la pandèmia i, d’aquesta manera, ser fidels a la cita amb els infants.

La cita prèvia és un dels formats més habituals enguany. També ho és el fet que a diferència d’altres anys, el tracte amb els infants és una mica més distant i estàtic. A Escaldes és on els Reis han fet la primera aturada. Una mica més tard de les 10 del matí, amb una sola carrossa, s’han acostat fins a l’inici de la rampa del Prat del Roure, on els esperaven els cònsols de la parròquia, Rosa Gili i Joaquim Dolsa. Els dos mandataris comunals han acompanyat Ses Majestats de l’Orient fins a l’interior del recinte, on hi havia muntat un petit ‘parc Disney’ com a preludi a l’arribada a l’escenari.

Després d’una comprovació del lloc, i una vegada equipats degudament, Melcior, Gaspar i Baltasar han començat a rebre, en un Prat del Roure ben fosc, la mainada. Un a un pujaven a l’escenari a lliurar la seva carta o, directament, a fer la petició que volguessin. El micròfon el tenien obert per adreçar-se als Reis, que a uns quants metres escoltaven les demandes o s’interessaven pel comportament dels més petits. Alhora, demanaven als infants que aquesta nit vagin a dormir aviat i que, sobretot, no s’oblidin de deixar una mica de menjar per als camells.

IMG 20210105 102708
Els tres reis i alguns dels seus patges acompanyats per la cònsol, Rosa Gili, en direcció a la sala del Prat del Roure. Toni Solanelles

La Unió Pro-Turisme, a Escaldes, és l’encarregada d’acomodar l’arribada dels Mags de l’Orient. Aquest matí, hi ha un bon nombre de cites donades perquè els infants de la parròquia puguin veure els Reis. Però sobretot a la tarda el calendari serà ben atapeït. De fet, i encara que és previst un petit recorregut pels diversos carrers de la parròquia, ni se’n sap l’itinerari ni, tan sols, se sap a quina hora començarà. Els Reis tenen molta feina ara per ara per anar rebent els infants a la sala d’actes del Prat del Roure. S’entra per una banda i se surt per l’altra amb un petit detall.

Els Mags d’Orient visitaran, especialment a partir de la tarda, totes les parròquies. A Andorra la Vella es farà un trajecte de 25 quilòmetres per tal que puguin passar per bona part de la capital. El seguici es posarà en marxa a les 16.30 hores des de la plaça de les Arcades. A Sant Julià, la plaça de la Germandat serà el punt de recepció dels Reis. La Massana, Ordino i Canillo posaran en marxa a partir de les 5 de la tarda diversos trajectes per les parròquies mirant d’evitar aglomeracions. I a Encamp es farà una rebuda estàtica dels Mags d’Orient a la plaça dels Arínsols a partir de les 7 de la tarda. Una hora abans hauran visitat el Pas de la Casa.

Comentaris (3)

Trending