La reforma del Comunal fa un pas endavant mentre que l'oposició la considera desmesurada

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest dimarts l'adjudicació de la redacció del projecte de remodelació del recinte

Comentaris

Els cònsols i el secretari durant la sessió de comú d'aquest dimarts.
Els cònsols i el secretari durant la sessió de comú d'aquest dimarts. BRU NOYA

El comú d'Andorra la Vella ha aprovat l'adjudicació de la redacció del projecte de remodelació de l'Estadi Comunal Joan Samarra Vila amb l'abstenció dels tres consellers de l'oposició. Els treballs contemplaran el cobriment d'una part de la CG1 i del riu. Ja s'han demanat els permisos corresponents a Govern que ha aprovat les obres.

Marsol ha fet un repàs a l'evolució del projecte des de l'any 2019 i ha recordat que hi ha 12 setmanes per a efectuar l'avantprojecte. El comú tindrà un mes per estudiar-lo. "La situació no és la millor per a dur a terme grans obres", ha dit, i ha anunciat que només es farà, de moment una planta d'aparcament en comptes de les dues plantejades inicialment amb una capacitat per a uns 550 vehicles i que donarà servei també a l'Estadi Nacional i a la 'Bombonera' pels assistents als partits de la selecció i del MoraBanc Andorra. La construcció d'una sola planta, abaratirà el cost total de la remodelació que serà d'uns 10 milions d'euros, i l'aparcament podrà ser utilitzat pels ciutadans quan no hi hagi competicions.

La graderia tindrà 4.000 espectadors i es manté la pista d'atletisme de sis carrils."El que més ens agrada del projecte és que uneix l'estadi amb la ciutat i quedarà completament integrat", No hi haurà cap intervenció a la zona de vestidors. "Aquestes són les primeres instruccions que s'ha donat als redactors de l'avantprojecte", ha afirmat la cònsol major.

El projecte definitiu s'haurà d'enllestir en vuit setmanes i la corporació espera que estigui a punt durant el primer semestre de l'any vinent. "Hem de tenir en compte que una obra d'aquestes característiques no es pot fer en poc temps", ha indicat i ha afegit que duraran uns dos o tres anys per estar a punt pels Jocs dels Petits Estats 2025. De cara al finançament per a la redacció del projecte s'ha aprovat un crèdit extraordinari contra endeutament de 420.000 euros que la cònsol creu que no s'haurà de formalitzar.

S'han pressupostat 29.000 euros per reparar el tartan de la pista d'atletisme

Pel que fa a la pista d'atletisme s'han pressupostat 29.000 euros per reparar el tartan. Des de l'oposició, el conseller Sergi González ha qualificat la reforma de desmesurada tot dient que hi ha un projecte d'instal·lacions a Encamp i que l'Estadi Nacional està al costat. González ha subratllat que el terreny que acull el Comunal és particular mentre que Marsol ha dit que si mai s'acaba el lloguer el comù farà un pla especial. Ha negat que es puguin repetir casos com el del camp d'Aixovall o el Palau de Gel de Canillo. "No necessitem un estadi d'aquestes dimensions. Necessitem un recinte funcional adaptat als nostres clubs", ha manifestat González. Creu que "no és el moment de fer obres faraòniques". Ha subratllat que, en funció de l'informe de la cap d'Urbanisme del comú, "són obres de gran envergadura i que caldrà adoptar moltes mesures de seguretat".

Marsol ha criticat l'abstenció del PS "tenint en compte que és un projecte important i que ells en diverses ocasions havien insistit en la seva reforma amb declaracions i articles a la premsa". Ha assenyalat que s'ha reduït el cost i ha fet esment a la construcció de l'aparcament.  En relació a la utilització del Comunal, la cònsol ha anunciat que els dissabtes l'ocuparà l'escola de rugbi de la federació i que es pot arribar a un acord amb l'FC Andorra perquè hi instal·li les oficines. El comú parlarà amb les federacions com les de rugbi i futbol per l'ús i no tanca la porta a ningú tot i que, segons Marsol, "la prioritat és cobrir les necessitats de la parròquia".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending