La intensa nevada allunya els visitants del Pas de la Casa

Els comerços de la localitat encampadana veuen amb desesperació la minsa arribada de clients i esperen que la millora del temps prevista per aquest diumenge i l’obertura de dimarts reactivi una mica més l’activitat comercial

Vista del Pas de la Casa a la zona de Gasopas.
Vista del Pas de la Casa a la zona de Gasopas.

La intensa nevada que està caient a les cotes altes del Principat, i que ha deixat ben bé trenta centímetres o més de neu en alguns punts, està dificultant l’arribada de visitants al Pas de la Casa, en el primer cap de setmana amb informació suficient després que es permetés el trànsit de residents a l’Arieja i els Pirineus Orientals cap al Principat. La presència de clients als comerços de la localitat encampadana és molt minsa. S’espera que una millora del temps prevista per aquest mateix diumenge permeti una mica la reactivació de l’activitat. Més encara a partir de dimarts.

Fa hores que al Pas hi neva amb intensitat i sense parar. Diverses fonts consultades esperen que la situació a la xarxa viària sigui el motiu pel qual pràcticament no hagin arribat visitants aquest dissabte a la localitat. També els veïns de la localitat esperen que el fet que pràcticament no hi hagi vehicles porti l’empresa concessionària de la treta de la neu a fer un treball intens per tenir la vila preparada per aquest diumenge. Pel cantó francès, normalment a partir de les 6 de la tarda ja s’abaixa la guàrdia en matèria de neteja viària.

Els botiguers del Pas estan convençuts que l’oferta comercial continua sent molt interessant per al públic francès. I volen creure que si el temps millora, hi haurà una reactivació de la clientela, encara que no amb la força d’altres hiverns. S’espera també que a partir de dimarts, quan es reactivi la circulació per tot el territori francès sense limitacions frontereres, sí que es noti una major afluència.

La nevada està sent molt generosa en les cotes altes, tot i que aquest migdia s’estan obrint tímidament algunes clarianes. A les parròquies altes la neu ha deixat estampes d’una emblanquinada en alguns llocs espectaculars, el que en alguns casos encara enutja més pel fet que no es puguin obrir les pistes vist l’acord o es digui com es vulgui amb França.

Comentaris (1)

Trending