L’Institut de Música enceta el curs confiant a passar pàgina de les polèmiques dels últims anys

La majoria al comú d’Andorra la Vella ha volgut trametre tot el suport a l’equip directiu, inclòs el cap de servei, David Sanz, de qui ja es van arxivar totes les diligències obertes arran d’una carta de crítiques signades per diversos professors

La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.
La Llacuna acull la seu de l'Institut de Música.

L’Institut de Música d’Andorra la Vella ha encetat el primer curs amb la nova direcció, encapçalada pel coordinador Jordi Sabata i que manté com a cap de servei a David Sanz. Des del comú de la capital es confia que, ara sí, es tanca definitivament la polèmica sorgida arran de les crítiques via carta que Sanz va rebre per part d’alguns professors. El departament de recursos humans de la corporació va desestimar que la seva actuació pogués ser considerada incorrecta.

Des del comú s’espera que el nou curs marqui una etapa més tranquil·la després de les convulsions viscudes al llarg del 2020. Primer, amb la dimissió de la cap d’estudis, Cristina Gallart. Després, amb la carta que diferents docents van signar queixant-se per la forma de fer del cap de servei. Algunes crítiques eren molt dures i tot plegat va desfermar una important mala maror al centre que, a més, va acabar coincidint amb l’esclat de la pandèmia.

La majoria comunal va acceptar llavors obrir una investigació. Es va encarregar al departament de recursos humans que analitzés si les denúncies dels professors tenien raó de ser. Les conclusions d’aquest estudi van determinar que “dels fets examinats no hi ha cap conducta que pugui ser objecte d’incoació d’un expedient disciplinari”. Per això, la junta de govern de la corporació va acordar “arxivar i deixar sense ulteriors efectes totes les diligències practicades”.

L'Institut d'Estudis Musicals s'ubica a la Llacuna.

Relacionat

Les diferències en la gestió i en el mètode educatiu obren una crisi a l'Institut d'Estudis Musicals

Aquest procés es va fer paral·lelament a la recerca de la persona que s’havia de convertir en el nou coordinador del centre. Sabata va ser nomenat al maig i, per tant, afronta ara el seu primer curs al capdavant de l’Institut de Música.

Justament, aquesta setmana s’ha celebrat un acte relativament tradicional. La cònsol major, Conxita Marsol, i el conseller de Cultura, Miquel Canturri, han volgut visitar el centre i reunir-se amb el seu equip. La trobada, de fet, també ha servit perquè tots dos hagin refermat “la plena confiança” en la direcció, amb Sabata i Sanz, completada també per Sílvia García com a cap d’estudis.

Etiquetes

Comentaris

Trending