Les diferències en la gestió i en el mètode educatiu obren una crisi a l'Institut d'Estudis Musicals

El professorat és partidari d'una segona línia d'ensenyament menys rígida i critiquen la manca de diàleg i d'empatia del cap de servei

L'Institut d'Estudis Musicals s'ubica a la Llacuna.
L'Institut d'Estudis Musicals s'ubica a la Llacuna.

La dimissió de la cap d'estudis de l'Institut d'Estudis Musicals del comú d'Andorra la Vella, Cristina Gallart ha estat el detonant d'una situació que ja fa anys que s'arrossega al centre. L'anterior cap d'estudis, Míriam Manubens, també va dimitir el 2016 i des d'aleshores el claustre ha advertit que el conflicte es tornaria a repetir. Els motius principals són dos: les divergències en la línia pedagògica del centre i la manca d'empatia del cap de servei, David Sanz.

Els diversos professors consultats asseguren que David Sanz no dialoga, no administra, ni gestiona. És una persona, segons les mateixes fonts, de tracte complicat, excessivament buròcrata, i amb poca empatia per estar al front d'una escola amb més de 350 alumnes.

Els professors creuen que té una visió del centre que no s’adapta a la realitat del país. Per aquest motiu el claustre és partidari de fer una 'segona línia' d'ensenyament més lúdica i sense tanta dedicació per part de l'alumnat. "Amb l'exigència que es demana, hi ha alumnes que ho deixen perquè han de prioritzar els estudis a l'escola, i ho entenem perfectament", explica una professora ja jubilada que també recorda, amb una certa enyorança, els anys del centre a la plaça del Poble d'Andorra la Vella. "Tinc la sensació que allà hi havia un altre ambient i es treballava d'una altra manera". Això va ser fins l'any 2007. Des d'aleshores estan ubicats a la Llacuna.

Altres professors que han expressat la seva opinió coincideixen en afirmar que "cal un canvi en la figura del cap de servei. "Cap persona pot estar 15 anys en un càrrec i menys quan en el món de l'educació ja sigui musical o d'un altre tipus sense estar en constant evolució".

Durant aquesta propera setmana els professors han estat convocats per la cònsol major Conxita Marsol que escoltarà els seus punts de vista. El primer, sens dubte, és la preocupació per la imatge que pot tenir el centre amb aquest conflicte.

 

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending