Govern adjudica els treballs d'enderroc de la casa Parramon a la Massana

El consell de ministres dona llum verda a les obres de reforma i millora de l'Escorxador Nacional, i a la rehabilitació de les façanes de l’edifici administratiu de l’Obac

El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
El ministre portaveu, Eric Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres. SFGA

El Govern ha aprovat aquest dimecres, a proposta del ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, l’adjudicació dels treballs d’enderroc de la casa Parramon ubicada a la parròquia de la Massana. L’edifici, actualment en desús, s’enderroca per evitar possibles afectacions posteriors. El concurs públic ha recaigut a l’empresa Progec,  per un import total de 83.035,76 euros. El termini d’execució de les obres és de vuit setmanes. 

Els treballs s’adjudiquen de manera definitiva després que en una primera convocatòria s’hagués de declarar deserta la licitació a causa d’una oferta d’import notòriament desproporcionada.

El Govern també ha aprovat l’adjudicació definitiva de la fase 2 dels treballs de reforma i millora de l’Escorxador Nacional. El concurs pública ha recaigut a l’empresa Urcosa per un import total de 971.167,81 euros. El termini d’execució de les obres és de 12 setmanes. La voluntat dels treballs de reforma és assegurar la millora continuada de la infraestructura al llarg del temps, atès que les instal·lacions compleixen tots els paràmetres establerts referents a salut, seguretat, higiene i de benestar animal.

En el capítol d'adjudicacions també cal destacar la de la fase 1 dels treballs de rehabilitació de les façanes de l’edifici administratiu de l’Obac. El projecte té com a objectiu rehabilitar totes les façanes de l’equipament, donant compliment al Reglament energètic en l’edificació vigent (Litecc). El concurs nacional ha estat adjudicat a l’empresa Urcosa per un import total de 626.325,18 euros.

La primera fase del projecte, la que ara s’ha adjudicat, consisteix en actuar sobre la façana que dona al carrer Ciutat de Sabadell. Els treballs consisteixen en la retirada de l’actual mur cortina –principal punt de filtracions d’aigua–, que provoca un gran consum energètic. El mur es substituirà amb la construcció de nous ampits i amb nous tancaments vidriats i un canvi en l’aïllament de tota la façana per aconseguir un alt estalvi d’energia durant tot l’any.

Comentaris (1)

Trending