Els geòlegs no descarten una esllavissada més gran a la carretera d'Aixirivall

Els treballs es faran pel procediment d'urgència, cosa que agilitzarà els concursos

Comentaris

El tram de carretera afectat.
El tram de carretera afectat. Altaveu

Els geòlegs no descarten que hi hagi esllavissades i de més importància a la carretera secundària 130 a la part alta d'Aixirivall. Així ho ha dit aquest dimecres, el ministre portaveu, Eric Jover. El Govern ha declarat el procediment d'emergència per agilitzar els treballs.

La modalitat d’emergència permet l’execució directa i immediata d’obres, estudis, projectes i serveis per tal d’accelerar treballs que es consideren essencials. A mesura que es coneguin els imports a contractar, el Govern haurà d’anar autoritzant els compromisos de despesa corresponents.

 El tram afectat és d'una llargada de 30 metres però hi ha altres zones malmeses amb despreniments de terra i de pedres quan plou. Els veïns s'han queixat en reiterades ocasions dels problemes que hi ha a la zona. La intenció, en un primer moment, era fer un pas alternatiu esperant l'afectació de les pluges que han caigut aquest dimecres i de les que hi ha previstes per dijous. "Les condicions meteorològiques no ajuden", ha dit Jover. "Els treballs seran majors", ha afegit. "No estem deixant gent aïllada però han de fer una desviació de més de 20 quilòmetres".  Tot i que l’afectació ha implicat el tall de la carretera CS-130, també s’ha hagut de prohibir el pas per la carretera vella d’Aixirivall, que transcorre uns 20 metres per sota, perquè les pedres han caigut damunt d’aquesta.

 

Comentaris (2)

Trending