El Funicamp registra el millor juliol dels últims tres anys

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas diu que s'ha tancat el mes amb 4.000 passatgers i destaca la bona acollida de la pesca d'alta muntanya sense mort al Cubil

Comentaris

Infants i monitors en l'activitat de pesca sense mort a l'estany del Cubil.
Infants i monitors en l'activitat de pesca sense mort a l'estany del Cubil. BRU NOYA

El Funicamp ha tancat el juliol amb 4.000 passatgers, el millor registre dels darrers tres anys. Així ho ha avançat aquest dijous la cònsol major d'Encamp, Laura Mas. Ho ha fet durant una visita a les activitats de pesca a l'estany del Cubil. La temporada d'estiu es tancarà el proper 11 de setembre i la previsió és que el Funicamp arribi als 15.000 passatgers.

Mas també s'ha referit a la bona acollida que està tenint la pesca d’alta muntanya sense mort al Cubil. Fins a la data hi han participat 600 infants i tot indica que superarà la xifra de l'any passat que va ser de 663. Amb aquests resultats des del comú ja s'estudia implantar la pràctica a altres estanys de la parròquia.

Els participants arriben a Solanelles amb el Funicamp i d'allà són traslladats amb un bus 4x4 fins a l'estany on hi ha un guia especialitzar per ensenyar les millors tècniques. L'activitat és gratuïta per als infants de 6 a 14 anys (l'edat mínima és de 6). Els adults han d'obtenir la llicència turística de pesca d'un dia a l'Oficina de Turisme d'Encamp. La durada de l'activitat és d'una hora. El preu de la llicència d'adults és d'11 euros i de 18 l'accès al Funicamp més el bus 4x4. L'activitat, que es va iniciar l'any passat és possible gràcies a la col·laboració del Govern, que ha repoblat l’estany, i també a la Federació de Caça i Pesca. 

La cònsol d'Encamp ha explicat que “s’atorga un diploma a cada participant” perquè els hi quedi “un record que es puguin endur a casa”. Ha agraït a la Federació de Caça i Pesca la proposta que l’any passat van fer al comú per “col·laborar en el foment de la pràctica de la pesca sense mort entre els visitants i els infants i joves del país”, i ha afegit que “l’impuls de la federació  ser el que ens va animar a organitzar aquesta activitat turística que està tenint molt bon resultat”.

El president de la Federació de Caça i Pesca, Josep Maria Cabanes ha explicat que Andorra “és un país implicat amb la natura. Els nostres avantpassats ens van deixar un país extraordinari i nosaltres tenim l’obligació de deixar-lo als infants com l’hem trobat o millor, i una bona prova és amb l’àmbit de la pesca”. Cabanes també ha remarcat quan s’ha de començar a incentivar la pesca responsable “és des de petits. Perquè és quan aprens a estimar la natura i els animals. I en aquest cas, l’estany del Cubil és idíl·lic per a fer-ho".

Pel que fa a la col·laboració amb el comú encampadà, el president ha assegurat que la corporació “s’hi va abocar des del primer moment per fer educació de la natura vers els infants”. A la visita també hi ha participat el ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, que ha destacat la importància de col·laborar “amb els comuns, per exemple, amb l’acció del Cubil del comú d’Encamp i la Federació de Caça i Pesca per poder difondre les nostres muntanyes i donar a conèixer la natura que tenim i les activitats que s’hi poden fer”.

A més ha subratllat que “és important començar des de ben petits amb activitats com la pesca sense mort i que el jovent s’hi pugui implicar també”. Amb tot, ha assegurat que cal seguir fomentant “el turisme de pesca a tot el país, perquè és una joia poder pescar en llocs com aquest, l’estany del Cubil”. I és que “donar a conèixer el medi també ajuda a conscienciar per dur a terme accions de protecció del medi ambient”.

Comentaris

Trending