El Funicamp obre temporada d’estiu amb el repte de superar els 15.000 visitants

Una de les principals novetats de la campanya, que s’allargarà fins a l’11 de setembre, és l’activitat de pesca sense mort a l’estany del Cubill

Un grup de nens practiquen pesca sense mort a l'estany del Cubill.
Un grup de nens practiquen pesca sense mort a l'estany del Cubill. G. P.

El Funicamp ha inaugurat aquest dissabte la temporada d’estiu. Enguany, des del comú d’Encamp es confia recuperar les dades de visitants del 2019, any previ a la pandèmia. A les activitats ja habituals en campanyes anteriors, s’ha sumat enguany la pesca sense mort a l’estany del Cubill, especialment dirigida als infants. L’objectiu és, de retruc, ajudar a donar vida i atreure turistes a la parròquia, tant al nucli d’Encamp com el del Pas, on en pocs dies també es posaran en marxa altres atractius.

El giny mecànic torna a estar en funcionament, però no pas per pujar a esquiar. Un estiu més, la fita que es marca la corporació és generar visites a la zona. El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha explicat que la intenció és “superar els 15.000 usuaris al llarg d’aquests dos mesos. La instal·lació romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

En cas d’assolir-ho, es recuperarien les xifres de l’estiu del 2019. És a dir, les prèvies a l’esclat de la pandèmia. Per aconseguir-ho, s’ha apostat per noves activitats, que se sumen a les ja habituals altres temporades com la visita als orris o els circuits de BTT. En aquest cas, la principal novetat és la possibilitat de practicar pesca sense mort, de truites, a l’estany del Cubill. Es tracta d’una atracció especialment dirigida als menors de 14 anys, però de la qual també podran gaudir els adults.

Paral·lelament, també s’ha apostat per incrementar l’oferta gastronòmica a la zona. Així, hi haurà fins a quatre punts de restauració oberts, fet que permet una varietat important de propostes.

Marot ha posat en relleu que obrir aquestes setmanes no dona resultats econòmics a la societat que gestiona el giny. Al contrari, és una temporada “deficitària”. En canvi però, es vol assumir aquesta situació “per donar vida al poble”. Així, es confia que un cop acabada la visita a la zona de muntanya, els turistes es quedin i facin despesa a Encamp. De fet, com a esquer es repartirà vals per a consumicions gratuïtes als establiments de la vila.

Anualment, s’ha recordat des del comú, el Funicamp suposa una despesa de 880.000 euros, a la qual s’ha de sumar el cost de l’electricitat. Als resultats, encara negatius, hi ajuda ara el fet d’haver pagat tot el préstec assumit per a la seva construcció. Els pròxims anys, però, la despesa pujarà pel fet que s’ha de fer la “gran revisió” per comprovar que tot el giny funciona correctament.

Etiquetes

Comentaris

Trending