Forné critica la inacció del comú de la Massana davant de la “disbauxa” de la construcció

L’impulsor de la plataforma ciutadana ‘Participa’ critica que no s’hagi revisat el pla d’urbanisme des del 2016 i considera que s’ha d’augmentar el percentatge de cessió de sol obligatòria

Guillem Forné
Guillem Forné Acció

Un dels principals impulsors de la plataforma ciutadana ‘Participa’, l’actual conseller de Cultura al comú de la Massana, Guillem Forné, s’ha mostrat preocupat pel creixement urbanístic que ha experimentat la parròquia durant els darrers anys amb un nou ‘boom immobiliari’. Critica que des del 2016 la corporació no hagi revisat el pla d’urbanisme per posar fi a la disbauxa que s’està vivint.

L’última revisió del pla d’urbanisme que va fer el comú de la Massana va ser l’any 2016 i, segons explica Forné, normalment s’ha de revisar cada sis anys i això vol dir que s’hauria d’haver fet l’any passat. En aquest sentit, diu, que hi ha punts importants com l’augment del percentatge de cessió de sol obligatòria, que actualment està al 5%. “És veritat que es va fer en un moment en què es pretenia incentivar la construcció, però ara veiem que això és una misèria i fa que es construeixin macrourbanitzacions que no ajuden al bon desenvolupament”. Titlla de “disbauxa” la situació que es continua vivint amb la construcció i ha acusat el comú d’inacció”. Recorda els projectes de promocions a Anyós o a la Gonarda “que no ajuden al ciutadà ni els recursos naturals”.

Una altra de les preocupacions del moviment ciutadà és la participació. Pensa que la pandèmia “ha separat molt la vida política de la pública”, però considera que una parròquia com la Massana, que sempre ha estat activa “és important que la gent es torni a involucrar”.

PLATAFORMA BLANCA

Forné ha parlat dels trets diferencials amb Ciutadans Compromesos, la formació que governa al comú de la Massana. Un d’aquests, diu, és que “som una plataforma neutra sense cap mena de connotacions polítiques de grans partits al darrere”. Recorda que CC es va amb la mateixa filosofia, però ara “estan immersos dins de l’estructura de DA”. Considera important mantenir la neutralitat per “ser francs amb el treball del dia a dia que necessita la parròquia sense estímuls externs que no sigui l’interès públic”.

‘Participa’ es va gestar amb els membres d’Acció que van abandonar el comitè parroquial massanenc. De cara al futur, Guillem Forné no tanca la porta a ningú que “sigui del sector més progressista”.

L’actual conseller de Cultura ha manifestat que continuarà dins de l’equip comunal com a membre discordant. Recorda que si marxa a l’oposició no podria participar en les comissions i que tindria una informació molt minsa. “Aquesta no és la situació ideal, però si no se’m donen els drets dels consellers no adscrits o els grups de l’oposició, el que no faré serà marxar, tenint en compte que estem en any d’eleccions i no vull perdre el contacte”, ha emfatitzat.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending