La fins ara oficina comercial d’Andorra Telecom de Sant Julià serà un punt de trobada per a joves

L’operadora i el comú signen un conveni i el cònsol anuncia un ambiciós projecte per donar resposta als dos mil joves que hi ha censats a la parròquia

https://youtu.be/8v410oOzXZw

La que fins ara havia estat l’oficina comercial d’Andorra Telecom a Sant Julià es convertirà en seu d’activitats fins a joves, prioritàriament de 20 a 29 anys. La davallada d’activitat presencial a les instal·lacions, especialment aguditzada pel coronavirus, ha portat l’operadora a signar un conveni amb el comú de Sant Julià per tal de convertir l’espai, una planta baixa de seixanta metres quadrats a la plaça de la Germandat, en punt de trobada juvenil i seu de l’educador de carrer.

El conveni l’han signat aquest matí el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que alhora és el president d’Andorra Telecom, i el cònsol major lauredià, Josep Majoral, que ha assegurat que la corporació treballa en un ambiciós projecte per donar resposta a les necessitats dels joves, que són “el futur de la parròquia i del país”. Sant Julià té censats uns dos mil joves. El projecte amb què treballa el comú lauredià, que Majoral ha dit que es detallarà més endavant, divideix el jovent en tres franges d’edat: fins a setze anys, de setze a vint i de vint a vint-i-nou.

Majoral ha explicat que “no hi ha una problemàtica específica” entre la joventut laurediana però sí que hi ha una reivindicació de disposar de punts on poder-se trobar més enllà de locals privats com poden ser domicilis i bars o restaurants. El cònsol ha afirmat que posant a disposició del jovent el local fins ara d’Andorra Telecom es compleix un dels “contractes” establerts amb la població via programa electoral. Majoral ha afirmat que en la d’adequació de l’espai ja s’hi farà participar els futurs usuaris per tal que puguin fer-se’l més seu des del principi.

Tràmits al comú

El titular d’Ordenament i president d’Andorra Telecom ha explicat que l’evolució de les tecnologies, tal i com ha evidenciat el confinament producte de la pandèmia, ha fet evident que “no són necessaris tants espais”. Fins als 40% dels tràmits que poden fer els usuaris davant d’Andorra Telecom es fan a través de procediments telemàtics. Vist la davallada d’usuaris que havia tingut l’oficina comercial de Sant Julià i l’interès comunal es va arribar a l’acord. “És una satisfacció poder col·laborar amb les administracions públiques”, ha dit Torres en qualitat de president de l’operadora telefònica.

El ministre ha explicat que el comú de Sant Julià, com a contraprestació, adequarà un espai al servei de Tràmits comunal, a l’edifici del Molí, on s’hi escau es podran fer els tràmits necessaris relacionats amb Andorra Telecom.

Comentaris (1)

Trending