El Festival Internacional de Jazz d’Escaldes tornarà l’any vinent

La clausura del certamen s’ha celebrat amb L’ONCA i Hysteriofunk i ha assolit una bona participació musical i per part del públic

Un moment del concert d'Hysteriofunk.
Un moment del concert d'Hysteriofunk. Pilar Candel

El Festival Internacional de Jazz d’Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimecres el seu darrer concert, el dotzè, clausurant així la tornada d’aquest certamen a la parròquia. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, i el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, s’han mostrat segurs que es repetirà la cita l’any vinent, amb una millor preparació. El balanç que se’n fa, per tant, és positiu. S’ha tingut una molt bona participació musical, malgrat el poc temps per preparar-lo, i una acceptable per part del públic.

El comú d’Escaldes té ara per davant tot un any per preparar la pròxima edició del Festival Internacional de Jazz. Des de la corporació es tenia el repte de retornar aquesta cita a l’agenda cultural de la parròquia, i s’ha aconseguit després de dos anys intentant-ho, i sent impossible a causa de la pandèmia. Per aquest mateix motiu, els preparatius han estat força precipitats, però s’ha comptat amb veus d’aquest àmbit força reconegudes. Closa ha assenyalat que estan “molt satisfets per la part musical”, i per la predisposició dels artistes. Alguns d’ells, com la Sílvia Pérez Cruz, ha aconseguit gairebé el ple a la sala del Prat del Roure.

També ho han aconseguit l’ONCA i Hysteriofunk, que han tancat el certamen d’aquest any. Ara, la porta a un nou calendari de jazz es deixa oberta de cara a l’any vinent. “El festival ha arribat per quedar-se per sempre, n’estem segurs”, ha assenyalat Dolsa. En aquest sentit, Closa ha remarcat que es podrà aprendre de l’experiència que ha brindat organitzar aquesta edició, que no ha estat fàcil. Repetir artistes, però, serà complicat. Malgrat això, ha assegurat que “ja hem tingut alguns oferiments”.

El programa per la pròxima edició, per tant, està en l’aire. “Tot dependrà del pressupost en el qual ens puguem moure”, ha explicat Closa. L’ampliació, però, tampoc no es descarta. I a nivell econòmic, Dolsa no ha tancat la porta a ser més generosos, “anem en aquesta línia, la idea és l’any vinent augmentar una mica més, perquè si volem artistes de qualitat, això fa apujar la quantia”. Des de la corporació es veu el Festival de Jazz com “una carrera de fons, és una marató”.

Etiquetes

Comentaris

Trending