Estupefacció a Canillo perquè la guarderia demana als pares si han passat el test

Alguns centres educatius també exigeixen saber als docents el seu estat de salut per començar a planificar el retorn a les aules

Una imatge de l'exterior de la guarderia comunal 'Les Orenetes'.
Una imatge de l'exterior de la guarderia comunal 'Les Orenetes'. ARXIU

Alguns pares d’infants que pretenen tornar a portar els seus fills a la guarderia de Canillo han vist amb estupefacció com, entre altres coses, se’ls demana, quan contacten amb el centre en vista a poder tornar la quitxalla a la llar d’infants si els pares s’han sotmès als tests del cribratge massiu. A sorprès perquè, recorden alguns dels pares atònits, la prova és voluntària “i quan la inclous en un criteri com aquest pràcticament la converteixen en obligatòria”.

Tot i que no consta cap denúncia pública, sí que ha sorprès que com un dels criteris que es pugui eventualment usar per decidir a qui se li assigna plaça a l’escola bressol i a qui no, si hi ha excés de demanda per la nova situació d’aforament que es preveu, sigui el fet que els progenitors hagin passat el cribratge. No es pot descartar, o almenys les fonts consultades no ho han pogut precisar, que aquest mateix requisit, per dir-ho d’alguna manera, també es tingui en compte -que no és pas una condició sine qua non- en algunes altres guarderies.

El que sí sembla clar és que hi ha centres educatius, no hi ha escoles bressol, que sí que han vingut com a exigir al seu personal docent saber el resultat de les proves en vista a planificar el retorn a les aules i poder preparar amb tota mena de detall els equips professionals que es faran càrrec de l’atenció dels alumnes. Mentre hi ha docents que ho troben fins a cert punt normal, altres professionals ho consideren fora de lloc.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending