L’estalvi amb l’obra al Serradells finança gran part de l’aportació d’Andorra la Vella al fons Covid

El comú aprova per unanimitat la transferència de dos milions d’euros, que també sortiran de l’ajornament de les obres al Teatre Comunal i a l’estadi Joan Samarra

Un instant de la sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.
Un instant de la sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella ha aprovat l’aportació de dos milions d’euros al fons de solidaritat del Govern per fer front a la crisi del coronavirus. La proposta ha estat avalada tant per la majoria com per la minoria. Els diners sortiran, en gran part, de l’estalvi aconseguit en l’adjudicació de les obres de reconstrucció del centre esportiu dels Serradells.

La sessió de comú celebrada aquest dijous a Andorra la Vella ha servit per confirmar que el de la capital transferirà fins a dos milions d’euros al fons. La proposta ha estat aprovada pels dotze consellers del ple, tant els nou d’En Comú com els tres del Partit Socialdemòcrata. La cònsol major, Conxita Marsol, ha afirmat que es tracta d’un “exercici de responsabilitat i solidaritat vers l’Estat i el país”.

Els diners per fer l’aportació sortiran de tres quatre partides diferents que no s’executaran. La principal, d’1,4 milions d’euros, provindrà dels fons inicialment destinats a la reconstrucció dels Serradells. La previsió era que les obres costessin al voltant de 4,4 milions d’euros, però es van adjudicar al final per 3. Per tant, aquesta diferència no serà necessària i es traspassarà a la partida del fons.

A banda, 400.000 euros més sortiran de la compra ajornada d’un vehicle succionador. 160.000 més de la reforma del hall del Teatre Comunal i 40.000, de les millores als vestuaris de l’Estadi Comunal Joan Samarra. Totes dues actuacions s’ajornen fins al 2021 i, de fet, Marsol ha posat en relleu que són instal·lacions que veuran el seu ús molt reduït a conseqüència de l’emergència sanitària.

Comentaris

Trending