Escaldes planteja fer actuacions viàries a zones conflictives

Al consell de comú s’ha aprovat, amb els vots en contra de la minoria, un acord provisional de modificació del Pla d’Ordenació i Urbanisme que recull canvis en la xarxa de la parròquia

Consell de comú d'Escaldes Engordany de juliol
Consell de comú d'Escaldes Engordany de juliol

El comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat un acord provisional de modificació de les normes urbanístiques del Pla d’Ordenació i Urbanisme (POUP) que fa referència a certs canvis a la xarxa viària de la parròquia. Concretament, tal com ha explicat la cònsol major, Rosa Gili, afectaria certs punts que són conflictius i zones que no s’adapten a l’ordinació actual. Tot i que l’oposició ha votat en contra, s’ha aprovat amb els vots de la majoria.

Gili ha explicat que els principals canvis que es reflectirien al POUP serien per garantir la seguretat viària, fent una alineació diferent de la carretera. Concretament, definir com hauria de ser, ja que a zones més antigues, no hi ha cap mena de regulació. En aquest sentit, el conseller demòcrata, Miquel Aleix, ha indicat que aquestes modificacions poden suposar “grans perjudicis per a particulars i empreses”.

Altres aspectes que estarien reflectits seria “arrodonir un angle de la carretera o fer petites rotondes en carrers sense sortida”, ha explicat Gili. En aquest últim punt, ha especificat que, quan es tracta d’urbanitzacions, com la de Can Diumenge, la Plana o Sant Miquel d’Engolasters, moltes vegades hi ha zones estretes on, per exemple, els camions que recullen les escombraires tenen dificultat per donar la volta. A més, també ha fet referència al canvi de designació de dues escales de la parròquia.

D’altra banda, Gili també ha parlat d’un estudi, que hauria fet una empresa que treballa amb Govern, i que ha indicat que s’ha fet constar un pas de vianants amb poca visibilitat pels conductors, una vorera massa estreta i un lloc que en hora punta hi ha incidència entre vehicles i vianants, “són elements de pes”. Aquest estudi vindria arran de la intervenció que s’ha fet a la plaça de les Pubilles, i que encara s’està valorant com és la millor manera de posar-li remei.

Tot i que s’ha portat endavant i s’han aprovat aquestes modificacions, la minoria s’ha mostrat molt crítica amb aquest nou canvi al POUP. Aleix ha alertat que, si es toca molt l’ordinació “genera una inseguretat jurídica a la ciutadania que no és bona ni per a l’Administració ni per a l’administrat”. El vot en contra de l’oposició s’ha justificat, a més, amb una mala gestió de la comunicació a la comissió d’Urbanisme de la parròquia, “podem estar d’acord en el plantejament, però ens preocupa la forma”, ha al·legat Aleix, fent referència al fet que no se’ls ha comunicat la intenció fins avui mateix.

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending