Escaldes pretén fomentar el compostatge entre els seus parroquians

El comú regala quaranta compostadors de jardí aquells que duguin a terme alguna activitat relacionada amb l’horticultura

Una imatge de l'slider promocional.
Una imatge de l'slider promocional. COMÚ D'ESCALDES

El comú d’Escaldes pretén fomentar el compostatge entre els seus parroquians i aconseguir que la parròquia “sigui encara més verda”. Per aquest motiu, i entre aquelles persones que ho demanin, la corporació escaldenca regala quaranta compostadors de jardí.

Els ‘aspirants’ al compostador, a banda de demanar-lo al departament de Medi Ambient comunal, han de complir un seguit de requisits. Els candidats han de tenir un jardí a casa, un hort o un pati. Han de llançar les restes vegetals en comptes d’aprofitar-les. S’ha de disposar d’espai per col·locar un compostador de 72 cm x 72 cm. I encara dues premisses més s’ha de voler “aportar el teu granet de sorra per estalviar emissions de gasos amb efecte hivernacle” i “experimentar un procés natural, senzill i útil de tractament de residus”.

El comú recorda que “el compostatge és un procés natural de transformació de residus. Els microorganismes de l’ambient s’encarreguen de degradar la matèria orgànica i convertir-la en compost que pots reutilitzar com a substrat ric en nutrients per a les teves plantes. Per poder compostar necessites només un dipòsit: el compostador”.

Més encara: “transformar i aprofitar les restes orgàniques vegetals del teu jardí” permet estalviar en “l’ús de productes químics” i alhora es contribueix a “reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle que genera la gestió de residus”. Per tot plegat, des del comú d’Escaldes-Engordany es vol “potenciar la recollida de la matèria orgànica a prop teu, començant per ajudar-te a recuperar les restes vegetals que generes amb el manteniment del teu hort o jardí”

Comentaris

Trending