Escaldes perdrà “en uns mesos” bona part de l’aparcament del Falgueró i guanyarà tres torres

(AMB VÍDEO) El projecte autoritzat pel comú anterior s’ha anat acabant de polir i l’actual corporació ja té assumir que caldrà reduir l’espai que dóna servei, entre altres, a l’hospital

Imatge simulada de com haurien de quedar les torres.
Imatge simulada de com haurien de quedar les torres. FALGUERO VALLEY VIEW

Escaldes perdrà “en uns mesos” bona part de l’aparcament del Falgueró, just a tocar l’accés a l’hospital per Urgències i al tanatori nacional. A canvi, en aquell punt hi guanyarà, si es pot dir d’aquesta manera, tres torres més. Tres torres en un mateix projecte, és clar, i que ha estat dissenyat pel mateix equip que ja ha donat forma, per exemple, a l’A Tower del Clot d’Emprivat. Els nous edificis projectats en aquell indret han de permetre construir 118 habitatges nous, a raó de 500.000 euros cadascun com a mínim.

El projecte va ser aprovat per l’anterior corporació. Però els impulsors del mateix, que hi han anat fent canvis fins a tenir el definitiu Falgueró Valley View, que és com es denomina la promoció, dissenyada pels arquitectes Ricard Mercadé, Aurora Fernàndez i Pere Espuga, van frenar-ne la urbanització. Fins ara. Fonts comunals han assegurat que “en uns mesos” s’hauria de posar en marxa una edificació que es comença a difondre per a comercialitzar-la. En principi, l’espai d’aparcament actual no es perdrà pas del tot.

‘VALLEY VIEW’

El Falgueró-Valley View hauria de ser un conjunt residencial format per tres torres de 15 plantes d’altura. Segons la informació comercial que estan publicitant els promotors (Atri SA i Encaix SA), hi ha d’haver en global 114 habitatges, 114 apartaments de 1, 2, 3 i 4 habitacions, exclusius tríplex i àtics, tots ells amb àmplies i espaioses terrasses. Els pisos van fins als 230 metres quadrats i les terrasses fins a 159. El preu dels habitatges cal cercar-lo a partir del mig milió d’euros i hi ha projectades 228 places d’aparcament.

356393629 221789046914764 242011
Una imatge simulada del projecte.

A la part superior de cada torre, de la planta 13 a la 15, hi ha els àtics i tríplex. Aquests apartaments són més grans que els de les plantes inferiors i que disposen de 3 i 4 dormitoris. A la secció de la torre que va des de la planta 4 fins a la planta 12, es troben pisos de 2 i 3 dormitoris. També disposa d´una sortida directa a la natura des del camí del Falgueró. A la part inferior de la torre, les tres primeres plantes estan dedicades al sòcol, on hi ha habitatges d'1 i 3 dormitoris i tenen accés directe a les àrees comunes de l’edifici, com ara el vestíbul i les àrees de recepció.

El complex disposa d’una piscina climatitzada interior rodejada de jardins, un ampli solàrium amb vistes a la vall, gimnàs i accés directe al camí del Falgueró que permetrà a tots els residents sortir directament a l’espai natural per fer passejades a peu, córrer i anar en bicicleta, sempre segons la informació que estan facilitant els promotors a partir del treball fet per Mercadé, Fernàndez, catalans, i Espuga, que és qui firma el projecte al Principat.

356613793 981270299738300 314156
Una imatge simulada del que hauria de ser el solàrium del complex.

Els tres, que col·laboren habitualment i també ho fan amb Engitec, que aporta tota la qüestió d’enginyeria al Falgueró, són els autors de l’A Tower, la primera torre ja ocupada al Clot d’Emprivat, o de la ludoteca de la Massana, per citar dos projectes ben diferenciats. Espuga és també qui firma, entre d’altres projectes, el ‘nou’ Consell General o la Seu de la Justícia actual. També és l’autor de l’edifici del casino Unnic.

Comentaris (60)

Trending