Escaldes estudia realitzar un aparcament a Fiter i Rosell

El comú ha descartat la primera opció després de no arribar a un acord amb la propietat del terreny, però continua cercant una zona per dur a terme la instal·lació i solucionar els problemes que hi ha a la zona per estacionar els vehicles

Una imatge del consell de comú d'Escaldes-Engordany
Una imatge del consell de comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany està estudiant les diferents opcions que té sobre la taula per realitzar un aparcament a la zona de Fiter i Rosell. De fet, als comptes del 2020 van reservar una partida de dos milions pel projecte, però finalment no han arribat a una entesa amb la propietat del terreny, que demanava un preu més elevat. D’altra banda, l’equip comunal també preveu modificar el pla d’urbanisme a les zones residencials allunyades del nucli urbà per “reduir la densitat” davant les grans edificacions que s’estan construint al costat d’habitatges unifamiliars.  

Segons ha explicat la cònsol major de la parròquia, Rosa Gili, aquests nous edificis trenquen l’estètica que guardaven els immobles unifamiliars amb la natura i, sobretot, redueixen l’amplada dels carrers, provocant que el servei d'escombraries no pugui passar o que no hi hagi prou espai per aparcar, per exemple. Així doncs, la nova normativa no permetrà que es realitzin els edificis en qüestió.  

El carrer Prat de Rogetó està ubicat a la carretera dels Vilars

Relacionat

Escaldes mantindrà Prat de Rogetó sense aparcament després de reunir-se amb els veïns

Un exemple d’aquesta problemàtica és la situació que pateixen des de fa temps els veïns del carrer Prat de Rogetó. Allà, s’ha eliminat la zona blava per un altre carril perquè amb la construcció que s’ha dut a terme al principi el carrer no complia amb les mesures oficials i s’han traslladat els contenidors d’escombraries perquè el camió no té prou espai per donar la volta. En aquest sentit, els veïns es van reunir amb Gili, però no van trobar una solució a curt termini.  

Ara, amb el pàrquing que el comú preveu construir, encara que no hi ha cap projecte validat i que encara s’està estudiant la possibilitat de fer la instal·lació, aquesta problemàtica, lligada a la qual pateixen un bon nombre de veïns en aquesta zona per la poca zona d’estacionament que hi ha, es podria resoldre.  

Comentaris (3)

Trending