Escaldes busca llocs on fer pàrquings per suplir les places que es perdran al Falgueró

Gili deixa clar que la pèrdua de bona part de l’aparcament actual és irreversible -“la propietat vol disposar de la parcel·la per construir i ha de poder-ho fer”- i es treballa per trobar alternatives que mantinguin el servei d’estacionament actual per l’hospital i el tanatori

L'aparcament del Falgueró.
L'aparcament del Falgueró.

El comú d’Escaldes-Engordany té clar que no hi ha marxa enrere en el macroprojecte urbanístic que s’impulsarà a la parcel·la que actualment ocupa l’aparcament del Falgueró Això provocarà una pèrdua important de places a un lloc clau, ja no només de la parròquia sinó del país: al costat de l’hospital de Mertixell. La consol major de la parròquia, Rosa Gili, ha avançat que es treballa perquè l’impacte sigui el menor possible i, sobretot, per trobar nous espais que es puguin destinar a pàrquing a la zona.

La Falgueró Valley View s’hauria de posar en marxa en uns mesos i això suposarà la pèrdua de l’espai que actualment ocupa l’aparcament. Com a mínim, d’una gran part. I Gili ha deixat clar que això no es pot evitar. “La propietat, legítimament, vol disposar de la parcel·la per construir i ha de poder-ho fer”, ha comentat la mandatària escaldenca.

Això, per tant, representarà que un pàrquing clau desapareixerà en gran part. Justament, el comú vol mirar de salvar el que es pugui. “Treballarem per veure com poder fer que afecti el menys possible”, ha indicat Gili. Tot i això, es té clar que moltes places es perdran i, per tant, cal mirar solucions.

Imatge simulada de com haurien de quedar les torres.

Relacionat

Escaldes perdrà “en uns mesos” bona part de l’aparcament del Falgueró i guanyarà tres torres

“Rumiem quins nous projectes es poden fer a la zona perquè no falti aparcament”, ha comentat. En aquest sentit, la cònsol ha assumit que es tracta d’un repte important “no només per a la parròquia sinó per a tot el país”, ja que “és un aparcament que dona servei a l’hospital i al tanatori”.

BONA ENTESA PELS PISOS SOCIALS

Un altre projecte immobiliari que hi ha a la parròquia és el dels pisos a preu assequible a l’avinguda del Pessebre. Les obres de la primera fase de l’edifici, l’excavació de la parcel·la, no començaran fins al setembre. Així ho ha reconegut Gili, tot acceptant que es tracta d’un retard amb relació a les previsions inicials. “Els tècnics ens van dir que no tenia gaire sentit iniciar treballs ara i que en poques setmanes els obrers marxessin de vacances”, ha justificat.

Per això, les obres s’encetaran un cop la construcció reprengui l’activitat al setembre. A partir d’aquí, es calcula que duraran set mesos i s’espera que, un cop finalitzades, Govern ja pugui encetar la seva part del tracte: la construcció de l’edifici. Justament, Gili ha apuntat que ara fa uns dies va mantenir una reunió amb la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, i el de Territori i Urbanisme. Raul Ferré. En ella es van “aclarir els dubtes” que generava el projecte, que ja “s’han resolt”.

Comentaris (28)

Trending