Enganxada entre majoria i minoria a Encamp per l’increment de cost de la reforma de les avingudes

La cònsol major, Laura Mas, defensa que l’increment de la inversió ha permès introduir importants millores al projecte davant els retrets de socialdemòcrates i Agrupament

Vehicles circulant per les avingudes reformades a Encamp.
Vehicles circulant per les avingudes reformades a Encamp.

L’increment de cost que ha tingut la primera fase de la reforma de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand han generat polèmica durant la sessió del comú d’Encamp celebrada aquest dijous. La tensió no només s’ha centrat en els 750.000 euros de més que s’haurà de pagar per les obres, justificats des de la majoria d’En Comú per les millores introduïdes en el projecte definitiu. Cònsols i consellers de la minoria socialdemòcrata han deixat ben clares la diferència sobre el balanç del funcionament del nou espai.

La majoria, de fet, s’ha quedat sola a l’hora de validar el pagament del sobrecost final del projecte, proper als 750.000 euros. La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que hi ha una part d’aquesta xifra que, certament, es deu a imprevistos, però que també hi ha una altra que surt de les millores que es van voler introduir en les avingudes. Així, per exemple, ha recordat que 250.000 euros es van destinar a canvis en la galeria de serveis, que permeten que ara la lectura dels comptadors d’aigua es faci sense haver d’entrar als edificis, o els 130.000 emprats per a la protecció del paviment. “Es va considerar que es podien fer millores i es van tirar endavant”, ha afirmat la mandatària.

Els arguments no han convençut, però, cap dels dos grups de la minoria. Agrupament Encampadà ha optat per abstenir-se en la votació. La seva consellera, Esther Vidal, ha apuntat que “és un increment que fa mal a la vista” i ha indicat que “esperem que en les properes obres es tingui un major control i s’evitin sobrecostos tan cridaners”.

Un dels trams de l'avinguda Joan Martí d'Encamp on s'ha fet la reforma.

Relacionat

El PS denuncia un sobrecost de 750.000 en la reforma de les avingudes d’Encamp

La posició de PS+Independents ha estat un vot directament negatiu. “Afegir ara 750.000 euros no és un imprevist; és una quantitat inadmissible”, ha denunciat el conseller David Rios, tot avisant que “aquestes coses no poden passar quan gestionem diners públics”. Més enllà del cost, des de la formació també s’ha estat molt crític amb un projecte que “es va executar malament i no dona resposta al que necessita la ciutadana d’Encamp”.

Rios ha volgut posar sobre la taula les queixes que, assegura, han rebut per part de moltes persones. “El centre d’Encamp és un caos. La gent ensopega amb el relleu. No hi ha passos de vianants. Hi ha voreres molt estretes. No hi ha carrils bici. S’ha fet una gestió lamentable quan ens podríem haver situat com a un referent a nivell urbanístic”, ha explicat. Al seu entendre, la prova que ni la mateixa majoria estaria satisfeta amb l’obra és el fet que “no aposten per continuar-les cap al centre del poble; ells mateixos fan una esmena a la totalitat”.

Des d’En Comú per Encamp, en canvi, s’ha defensat el bon resultat del projecte. De fet, Mas ha afirmat que “molts comerciants, fins i tot qui era crític i va patir les obres, ara estan contents del resultat i del concepte de l’avinguda”. De fet, s’ha deixat clar que la voluntat en tot moment era potenciar-la com a un espai amb prioritat per a vianants sense tancar el trànsit. “L’avinguda tenia un concepte subjacent: estar dedicada als ciutadans i no als automòbils”, ha indicat el cònsol menor, Joan Miquel Rascageres.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending