El PS denuncia un sobrecost de 750.000 en la reforma de les avingudes d’Encamp

Els dos consellers socialdemòcrates votaran en contra de l’ampliació del pressupost, ja que consideren que és un increment “inadmissible” i “un exemple de mala gestió”

Comentaris

Un dels trams de l'avinguda Joan Martí d'Encamp on s'ha fet la reforma.
Un dels trams de l'avinguda Joan Martí d'Encamp on s'ha fet la reforma.

El comú d’Encamp ha d’aprovar aquest dijous l’ampliació del pressupost de la reforma de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand, finalitzada la passada primavera. En concret, i segons ha denunciat el grup socialdemòcrata, a la minoria, el sobrecost serà de prop de 750.000 euros. Per als dos consellers, David Rios i Enric Riba, es tracta d’un increment “inadmissible” i “un exemple de mala gestió”.

Les obres, que corresponen a la primera fase d’un projecte molt més ampli, van servir per remodelar el tram comprés entre la plaça Sant Miquel i l’hotel Rosaleda. Inicialment, es van adjudicar per un import de 5,99 milions d’euros. Cal recordar que, per diferents circumstàncies, es van allargar diverses setmanes més del previst i, de fet, es van haver d’acabar en ple confinament.

Aquest dijous, però, el comú haurà d’acceptar un increment en el cost. Per una banda, 725.847,43 euros als quals s’han de sumar 26.292,3 més en concepte d’honoraris de redacció del projecte i de direcció d’obra. “Això suposa més d’un 12% sobre el pressupost inicial, i això és inadmissible, un exemple de mala gestió que no es pot consentir quan parlem de diners públics”, ha assenyalat Rios, que considera que el preu inicial ja era elevat

Més enllà del sobrecost, des de PS+Independents  es denuncien que el projecte final presenta dificultats de mobilitat en diferents àmbits. Així, entenen que les rajoles amb relleu suposen un perill per a la gent gran, mentre que consideren que, en el cas dels infants el risc és que no estan assenyalats degudament els passos de vianants. També lamenten que els vehicles de repartiment han d’aparcar sobre les voreres i que els autobusos no disposen d’espai per aturar-se sense frenar la resta de circulació. A la vegada, consideren que la zona no està adaptada a les persones amb dificultats de motricitat, ja que hi ha punts en els quals l’amplada de la vorera es redueix a menys d’un metre mentre que els ciclistes no disposen de carril bici. Aquests són algunes de les queixes que s’han rebut al número de Whatsapp (686 568) posat a disposició dels ciutadans.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending