Encamp treu pit del projecte d’horts per a la gent gran

La cònsol, Laura Mas, destaca que “som la parròquia que més parcel•les destina” i destaca que la iniciativa s’emmarca en la voluntat de tenir especial cura de la gent gran

Un instant de l'acte de cloenda de la temporada d'horts per a la gent gran.
Un instant de l'acte de cloenda de la temporada d'horts per a la gent gran. COMU D'ENCAMP

Encamp ha celebrat aquest matí la cloenda de la temporada dels horts socials per a la gent gran. La iniciativa, que es fa en col·laboració amb la fundació Julià Reig, ha permès que 43 padrins d’Encamp hagin pogut tenir enguany una parcel·la per cultivar diferents aliments des del mes d'abril fins ara. Es deixarà també tot el mes en curs i novembre perquè els hortolans puguin culminar les collites que encara tinguin plantades.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha recordat que la iniciativa ha complert el quinzè any de vida i ha volgut treure pit indicant que “som la parròquia amb més horts destinats a la gent gran”. En aquest sentit, ha afirmat que “per a nosaltres, aquesta franja de la població és una prioritat absoluta i apostem per tot el que puguem fer per a ells, ja sigui en l'àmbit d'horts, d’activitats, d'interacció o d’esport”. En aquest sentit, ha posat un altre exemple d’aquesta voluntat: la recuperació dels dinars al cafè del poble.

Mas ha explicat que la iniciativa dels horts socials, a més d’un vessant lúdic i d’interacció social, també promou l’alimentació saludable. “Es cuiden de la seva pròpia collita i entre ells també s'expliquen com mantenir els aliments o com fer-los créixer millor”, ha comentat.

De cara al futur pròxim, la cònsol ha avançat que per ara, no hi ha possibilitat d'ampliar el nombre de parcel·les a causa de les dimensions de les dues zones on s’ubiquen: 26 i 17. Si arribessin moltes més peticions, es valoraria l’opció de buscar altres espais. “Ara es cobreixen pràcticament totes les sol·licituds”, ha manifestat. Així, per a l’edició d’enguany es van rebre un total de 52 demandes i, després d’algunes baixes i anul·lacions, tots els demandants van tenir el seu tros de terreny.

La cloenda de la temporada ha finalitzat amb el repartiment d'un esmorzar per als assistents i amb l’agraïment a tots els participants. En l’acte, cònsol a banda, han participat també diversos consellers del Comú i els banders comunals que són els encarregats de preparar la terra per l’inici de la temporada.

Etiquetes

Comentaris

Trending