Encamp treballa per “salvar la tradició” amb un carnaval de mínims adaptat al coronavirus

Comú i comissió de festes han presentat un protocol sanitari per poder representar el Ball de l’Ossa pensant en la candidatura de la Unesco i també es preveu un concurs de disfresses telemàtic

Festa de Ball de l'ossa a Encamp.
Festa de Ball de l'ossa a Encamp. COMÚ D'ENCAMP

Si el 2021 fos un any normal, del 13 al 17 de febrer Encamp tornaria a viure una de les festes amb més tradició al poble: el Carnaval. Però clar, no és pas un any normal. El coronavirus també impedirà que es pugui celebrar amb normalitat, però tant des del comú com de la comissió de festes es treballa per poder salvar una part dels actes. Així es prepara un concurs telemàtic de disfresses i en un Ball de l’Ossa que es pugui fer amb prou seguretat sanitària.

Malauradament, la pandèmia obligarà al fet que Encamp no pugui gaudir enguany del Carnaval. Això fa temps que estava clar. Des de fa setmanes, però, es busca la fórmula per “salvar la tradició”, segons les fonts properes a la comissió de festes i al comú consultades per Altaveu. Evidentment, ja està descartat que es pugui fer cap festa nocturna al Complex Esportiu. De fet, es té clar que “no podrem fer gran cosa”.

Els esforços s’han centrat sobretot a mantenir l’acte probablement més multitudinari i de més fama: la representació del Ball de l’Ossa. Més enllà de la tradició, també hi obliga el fet que s’estigui, justament, preparant una candidatura de les festes de l’os del Pirineu com a patrimoni immaterial de la humanitat davant la Unesco. Així, ja s’ha tancat un protocol sanitari que, ara, està sent estudiat per Salut per veure si el pot validar.

Ajuda el fet que la representació es fa a un espai obert com és l’aparcament de la plaça dels Arínsols. El que es preveu és limitar l’aforament dels espectadors que hi poden assistir. Tots ells, a més, asseguts i respectant la distància de seguretat.

Una altre esdeveniment que es farà serà un concurs de disfresses. Això sí, telemàtic. És a dir, el que es demanarà que la gent enviï fotografies i, a partir d’aquí, les millors seran seleccionades pel jurat.

Evidentment, tot molt lluny d’una celebració normal. Toca, no queda un altre remei, adaptar-se a la realitat provocada pel coronavirus. L’objectiu, això si, és “salvar la tradició”, però fent les coses “amb molt de compte” per minimitzar el risc de contagis.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending