Encamp, sense targetes pels parquímetres per culpa de la falta de xips

El comú confia que sigui “un problema puntual” però preveu presentar en els pròxims dies una forma de pagament alternativa via aplicació al mòbil

La targeta E-parq permet pagar als parquímetres d'Encamp amb un descompte.
La targeta E-parq permet pagar als parquímetres d'Encamp amb un descompte. COMU ENCAMP

Les dificultats d’abastiment de xips estan jugant una mala passada al comú d’Encamp. Així, fa setmanes que no es poden emetre targetes E-parq per pagar als parquímetres. Tot i que s’entén que “és un problema puntual”, no se sap encara quan es podrà disposar-ne de noves. Una solució, però, podria ser l’aplicació de mòbil en la qual es treballa per permetre que es pugui pagar la zona blava i verda.

Fa uns anys, el comú va llençar l’E-parq. Amb aquesta targeta, els usuaris poden gaudir d’un 50% de descompte sobre el preu de l’estacionament regulat al poble. Inicialment, també hi havia un moneder per obtenir un cost més avantatjós als aparcaments de barrera, a banda de la gratuïtat de la primera hora (sense ella, l’estada només és gratis durant 30 minuts). Aquesta segona part, però, es fa ara amb una segona targeta.

El problema actual rau, doncs, en l’E-parq. Les emeses els darrers anys ja servien només per fer servir als parquímetres i disposar del descompte del 50% a les zones verdes i blaves. Ara bé, les darreres setmanes, no s’han pogut emetre de noves. Ni per a usuaris nous ni per aquells que, pel que sigui, hagin perdut la seva.

El motiu? La fàbrica de xips que subministrava al fabricant de les targetes ha patit directament la crisi de subministrament. Tant que, segons les fonts consultades, ara mateix roman tancada per falta de material. I sense xips... no hi ha targetes. Per tant, quan algú les va demanar al servei de circulació, la resposta només pot ser que li toca esperar.

Des del comú s’ha explicat que es tracta “d’un problema puntual” i que “les targetes estan demanades”. No se sap, però, quan es resoldrà i, per tant, quan tornaran a estar disponibles per fer-ne de noves.

La solució, de fet, podria venir per una altra banda. Fa temps que es treballa en una App via mòbil, similar a la que ja existeix a altres països. Aquesta hauria de permetre pagar tant parquímetres com els aparcaments de barrera. S’està acabant d’ultimar i, també, esperant si algun altre comú se suma al projecte. En tot cas, es vol presentar en poques setmanes. Entre altres coses perquè seria una de les formes de trampejar la manca d’E-parqs.

Comentaris (2)

Trending