Encamp obre un rober solidari per fer front a l’increment de demandes d’ajut dels ciutadans

La cònsol major, Laura Mas, admet que entre el context de crisi per la pandèmia i el creixement de la població a la parròquia “hi ha més necessitats” i defensa la iniciativa per “apropar-nos encara més a la gent”

Laura Mas observa part del material que es recull al rober.
Laura Mas observa part del material que es recull al rober. G. P.

El comú d’Encamp ha obert un rober solidari que gestionarà en col·laboració amb la branca de Càritas a la parròquia. L’objectiu, segons han explicat la cònsol major, Laura Mas, i el conseller d’Afers Socials i Cultura, David Cruz, és atendre l’increment de necessitats que s’ha detectat. En aquest sentit, han apuntat que hi conflueixen dos factors. Per un costat, els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. Per l’altra, l’increment de població que s’ha registrat els darrers temps.

La iniciativa ha cristal·litzat ara, però neix durant els pitjors estadis de la pandèmia. Per un costat, es va comprovar que part de la roba que es deixava als contenidors especialment ubicats per aquest objectiu, “es feia mal bé” perquè a vegades es trigava massa a recollir-la. També es va constatar una major demanda d’ajuda. I es va optar per tirar “aquest complement” a altres iniciatives socials que ja es fan des de la corporació.

El rober s’ha situat en un local d’un bloc d’habitatges del carrer del Mirador, propietat del comú i fruit d’una cessió urbanística. Allà es podrà dur material i anar a demanar-ho. No tindrà un horari concret, sinó que es treballarà via cita prèvia. Caldrà contactar prèviament amb el departament d’Afers Socials.

Com ha explicat Cruz, entre els objectes que es podran trobar hi ha roba però també cotxes o complements infantils. I, també, material d’esquí. Actualment, ja hi ha una bona quantitat de material, cedida per particulars o per negocis que han tancat els darrers temps.

Rober Encamp
Representants del comú i Càritas a l'exterior del Rober, al carrer Mirador.

“Hem detectat una major necessitat, però també influeix el fet que més gent ha vingut a viure a la parròquia”, ha apuntat la cònsol. Mas també ha recordat que “en el nou reglament d’ajudes socials es va eliminar el requisit d’haver viscut un temps a Encamp”. Per tant, “ja es pot demanar ajuda des del primer moment que es resideix aquí”.

La mandatària ha destacat que es tracta d’una iniciativa “per apropar-nos més al ciutadà”. A la vegada, ha recordat que “ja ens coordinem tant amb Govern com amb Càritas per si cal fer algun complement d’ajuda”.

Comentaris (2)

Trending