Encamp busca atreure projectes hotelers de quatre o cinc estrelles

El comú preveu reduir fins a un 90% la cessió econòmica d’aquelles promocions immobiliàries que apostin per crear nous allotjaments als dos nuclis de la parròquia

Dos hotels al centre d'Encamp.
Dos hotels al centre d'Encamp. G. P.

El comú d’Encamp vol incrementar les places hoteleres disponibles a la parròquia. I, especialment, intentar que es creïn de quatre o cinc estrelles. Aquest és l’objectiu d’una mesura que es preveu aprovar en uns dies per part de la corporació: una bonificació fins al 90% de la cessió econòmica que s’ha de fer en cas de nous problemes immobiliaris. Es gaudirà si l’edifici que s’ha de construir és, justament, un establiment hoteler.

La decisió seguirà l’esperit d’una iniciativa similar: l’aplicada per intentar fomentar la construcció de pisos destinats al lloguer. Amb aquesta premissa, es vol aprovar el canvi en l’ordinació de preus públics, com explica la cònsol major, Laura Mas. “Volem ajudar a decidir a inversors que es plantegin apostar per la parròquia”, ha indicat.

En concret, la mesura a implementar serà una considerable bonificació en la compensació econòmica que ha de rebre el comú quan un privat impulsa una promoció immobiliària. En aquest cas, si l’edifici que s’ha de construir es destina a un hotel, sigui a Encamp o al Pas de la Casa, aquest import es reduirà en un 90%. Per ara, “s’integrarà en les ordinacions del 2022 i a veure si funciona”.

Mas ha remarcat que no es tracta pas d’una ajuda menor. Al contrari, pot suposar un important estalvi per al promotor que s’animi a tirar endavant un projecte d’aquest estil a la parròquia. “Pot arribar a ser de 400.000 o 600.000 euros, o fins i tot més, en funció de quines siguin les característiques de l’edifici”, apunta la mandatària.

Mas defensa que és un bon moment per a un projecte empresarial d’aquest tipus a la parròquia, gràcies a les iniciatives que, remarca, s’han impulsat els darrers anys. “Encamp comença a tenir un atractiu”, ha manifestat. Tot i això, s’entén que l’oferta dels dos nuclis té una mancança: no hi ha places d’allotjament de quatre o cinc estrelles.

I aquest seria un dels objectius perseguits. “Si tenim un hotel d’aquestes categories a Encamp i un altre al Pas de la Casa, podrem estar satisfets”, ha indicat. D’aquesta forma, entén, la parròquia “podria agafar una part del sector turístic que, ara, se’ns està escapant”.

Comentaris (9)

Trending