En marxa la turbina que farà energia aprofitant l’aigua del dipòsit de la Borda de l’Arena

El cònsol de Sant Julià destaca la voluntat de la parròquia d’esdevenir un referent en “enegergia renovable, energia verda, energia neta”

Una imatge de la instal·lació.
Una imatge de la instal·lació. comú de sant julià

Sant Julià ha posat oficialment en marxa aquest matí la miniturbina que farà energia aprofitant l’aigua del dipòsit de la Borda de l’Arena, a Bixessarri i, alhora, funcionarà com a reductor de la pressió a l’entrada de la instal·lació. És l’exemplificació, ha destacat el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, de l’aposta laurediana per esdevenir una parròquia “referent en energia renovable, energia verda, energia neta”.

Majoral, acompanyat de la cònsol menor, Mireia Codina, i del conseller responsable de l’àrea de serveis i medi ambient entre altres, Rossend Duró, han visitat les instal·lacions de la Borda de l’Arena i han comprovat el funcionament de la maquinària. La miniturbina pot generar un màxim de 10 kilowatts, encara que “en l’època en què ens trobem, amb poc cabal procedent de les fonts, genera uns 3 kilowatts”. Per fer-ho senzill, Majoral ho ha simplificat dient que la turbina genera l’electricitat que necessitarien per al seu consum domèstic habitual dos pisos convencionals.

WhatsApp Image 2023 06 20 at 12.34.08 (1)
Mireia Codina, Josep Majoral i Rossend Duró observant la turbina.

L’execució del projecte, ha remarcat el cònsol lauredià, no ha suposat cap dificultat. La inversió realitzada és d’uns 30.000 euros amb un període de retorn de set anys. És a dir, en set anys s’haurà recuperat la inversió gràcies a l’energia produïda. La que no sia necessària per al funcionament del dipòsit mateix es vendrà a Mútua Elèctrica de Sant Julià. Més enllà de costos i beneficis materials, Majoral ha destacat que allò important és “poder aprofitar un recurs natural com l’aigua”.

Comentaris (2)

Trending