Les dues primeres fases de les obres a Fiter i Rossell es faran aquest any, la tercera esperarà

Escaldes-Engordany ha celebrat una reunió de poble per exposar i explicar les actuacions que es faran en un dels carrers que reuneix més veïns de la parròquia

Els cònsols d'Escaldes-Engordany a la reunió de poble celebrada al setembre.
Els cònsols d'Escaldes-Engordany a la reunió de poble celebrada al setembre.

La reunió de poble d’Escaldes-Engordany ha posat damunt de la taula les obres a l’avinguda Fiter i Rossell, un dels carrers més poblats de tota la parròquia. Tal com ha indicat el cap d’urbanisme, Gerard Calvet, el pròxim 20 de setembre s’iniciarà la primera fase de les obres, que anirà seguida automàticament de la segona. Però, l’inici de la tercera fase ha sigut el que més ampolles ha alçat per part dels veïns presents, que han destacat que és la zona “més oblidada”.

En aquesta primera fase, que afectarà un primer tram i que anirà des del carrer Cerqueda fins a l’avinguda Josep Viladomat, on s’iniciarà el projecte que, en primer lloc, consistirà a treballar en la separativa d’aigües de la parròquia. Però, a més, Calvet ha indicat que l’actuació anirà molt més enllà i s’aprofitarà per millorar alguns serveis i sistemes dels edificis als quals afecta. La part clau d’aquestes obres serà l’ampliació de les voravies, que podran arribar a tenir fins a tres metres. Aquest tram s’obrirà sencer, i es començarà per dalt i per baix, per afectar mínimament a la circulació.

Respecte al trànsit, la cònsol major, Rosa Gili, ha assegurat que els canvis circulatoris que es patiran en aquest tram estan treballats amb Mobilitat, “seran uns mesos complicats, però serà per una bona causa”. Concretament, es tracta de tres mesos en què es canviarà totalment la circulació, que ara passarà per l’avinguda paral·lela, que es podrà circular també en baixada. La cònsol, a més, ha apuntat que es tractarà amb els diversos comerços de la zona per poder facilitar-los l’arribada de productes. Així mateix, per als veïns que tinguin aparcaments se’ls donaran places en pàrquings propers.

De moment, Calvet ha explicat que aquesta primera fase no arribarà fins al final del carrer. “Andorra la Vella no té la separació d’aigües al carrer Palmitjavila, per tant, hem d’esperar a veure com connectem ambdues zones”. Tot i això, només acabi aquesta actuació, s’engegarà automàticament la segona, que serà la més complicada a nivell de circulació. En aquest cas, no s’afectaran les voravies i tindrà una durada de dos mesos.

El que més ha creat polèmica amb els veïns presents i que han reclamat als cònsols i al cap d’Urbanisme ha sigut l’aparent falta de previsió d’iniciar les obres al que s’ha anomenat com la fase tres de les obres a Fiter i Rossell. Segons han exposat diverses persones, es tracta d’una zona en què les voravies estan molt malmeses i que devia ser una prioritat degut al seu mal estat. Enfront d’això, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, ha apuntat que està previst continuar amb aquest projecte, però que s’inclourà en el pressupost de l’any vinent.


Jordi Travé a la presentació de la xarxa fred i calor d'Escaldes

Relacionat

FEDA instal·la la primera xarxa de fred del país

Conjuntament amb aquestes obres que inicia el comú, FEDA també aprofitarà per col·locar la seva xarxa de fred i calor, que consistirà a col·locar les canonades corresponents per donar aquest servei als edificis de la zona. Segons ha explicat Jordi Travé, “aquest projecte permetrà millorar la qualitat de l’aire i substituir els sistemes actuals de calefacció de les cases”.

Comentaris (2)

Trending