Dolsa reclama sancionar a l’empresa d’aire envasat per usar els símbols de la reserva de la biosfera

Mortés ha assegurat que “no està tipificada” i ha informat dels passos que es van dur a terme per tractar aquest tema

El lloc web d'Essential Air, ja sense logos.
El lloc web d'Essential Air, ja sense logos.

L'ús dels símbols de la reserva de la biosfera sense permís en una publicitat d'aire envasat ha arribat aquest matí el Consell de Comú d'Ordino. Des de X'Ordino s'ha demanat si s'ha obert algun expedient a l'empresa; una resposta negativa del cònsol no ha agradat al conseller que ha criticat la gestió de l'afer tant de la corporació com del Govern.

En la sessió de Consell de Comú d’Ordino, i fora de l’ordre de dia, s’ha tractat la publicitat d’aire envasat de la reserva de la biosfera i l’ús dels seus símbols, a petició del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa. En aquest sentit, Dolsa ha volgut saber si se li havia incoat algun expedient o sanció a l’empresa per part del comú. El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, li ha confirmat que no, ja que “no està tipificada”. Una resposta que no ha agradat al conseller que considera de “poc seriosa” l’actuació tant del comú com de Govern. “Si jo hagués estat cònsol el primer que hauria fet és obrir un expedient sancionador”, ha assegurat.

El rètol gegantí que promociona el producte.

Relacionat

Estupefacció per la comercialització d’aire d’Ordino amb l’esquer de la Reserva de la Biosfera

De fet, Mortés ha explicat els passos duts a terme respecte a aquest tema. Primer se’ls va contestar per notificar-los que no tenien permís per utilitzar les imatges i que les retiressin; un punt que van fer “ràpidament”. A banda d’això, també se’ls va informar del procediment que han de seguir per fer servir els símbols -primer una autorització de comerç i, després, sol·licitar permís a la corporació. Dins d’aquest procediment, el cònsol ha indicat que encara estan amb el primer punt i que, si en tot cas, els hi arriba la petició, “l’estudiarem”.“Sé que en altres països es fa, però tampoc sé si funciona”, ha conclòs el cònsol.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending