La despesa en personal del gabinet dels cònsols enfronta Dolsa i Mortés

Des de X’Ordino, es critica que la partida en salaris s’ha incrementat en 70.000 euros anuals, que la majoria justifica perquè es contractarà un inspector i un assessor pel pla de dinamització

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a Ordino durant els mesos de confinament. Comú d'Ordino

L’increment de despesa en salaris que tindrà el gabinet dels cònsols amb el nou mandat ha enfrontat el mandatari comunal, Josep Àngel Mortés, i el representant de X’Ordino a la minoria, Enric Dolsa, durant la sessió de comú celebrada aquest migdia. Des de l’oposició s’ha retret que, anualment, es destinaran a costos de personal 70.000 euros més, inclòs el sou del nou secretari general. Des de la majoria s’ha defensat la necessitat d’incorporar un inspector i un assessor pel pla de dinamització.

Durant la sessió, Dolsa ha criticat el que considera un augment de despesa excessiu. El veterà polític ordinenc ha recordat que fa unes setmanes “vaig fer palès que es fitxava una persona per la secretaria general [Gilbert Blasi] i que s’incorporava amb un salari molt més important” i que, llavors, “ho vaig aprovar perquè sé que té la titulació d’advocat, cosa que l’anterior no, i s’ho mereix”. A l’abril, però, el conseller ha apuntat que “es fa la proposta d’agafar personal i una sèrie d’assessors”, fet que “fa que els costos s’escapin de mare”.

El mandatari admet que "hi ha una diferència de cost important" però també recorda que "hi ha dues coses que el mandat passat no hi eren"

I, amb les dades facilitades per la mateixa majoria, aquesta pujada de despesa l’ha xifrat en 70.000 euros. Així, ha indicat que, durant el mandat anterior, es gastava 176.500 euros per aquests conceptes i ara es passarà a destinar-ne 246.500. “La secretària general fins ara funcionava força bé. Els números són freds. Hi ha un comparatiu i per moltes explicacions es pagaran de més”, ha denunciat Dolsa.

El cònsol major ha explicat que la pujada de despesa no es deu únicament a la contractació d’un nou secretari general sinó al fet que es fa necessari agafar també un inspector pel comú i un assessor per a impulsar un pla de dinamització a la parròquia. “Hi ha una diferència de cost important, sí; però perquè hi ha dues coses que el passat mandat no hi eren”, ha argumentat el mandatari.

Mortés també ha apuntat que la previsió de contractar un assessor és, justament, això. Per ara, una previsió. “Primer volem treballar amb Andorra Turisme per a la dinamització i, després, si fos necessari, l’agafaríem”.

Des de Movem Ordino no s’ha volgut entrar en la polèmica, tot recordant que ja van parlar del tema quan es va confirmar l’arribada d’un nou secretari general i, sobretot, del seu salari. “Ja vam dir que no estàvem d’acord amb l’augment de sou”, s’ha limitat a apuntar la consellera de la minoria.

Comentaris (1)

Trending