Desbloquejat el pla per millorar la càrrega i descàrrega al Pas

El comú d’Encamp invertirà 53.400 euros en el projecte, que realitzarà Adserà Group després que al primer concurs, fet la tardor passada, no es presentés cap empresa per la manca de concreció

Un carrer del Pas de la Casa.
Un carrer del Pas de la Casa. Altaveu

Ha costat més del que inicialment previst però el comú d’Encamp ha pogut posar en marxa el projecte d’un pla que serveix per millorar el funcionament de la càrrega i descàrrega als carrers del Pas de la Casa. Després d’un primer concurs fallit, la corporació ha pogut adjudicar ara els treballs. Ho farà Adserà Group, empresa andorrana responsable de projectes com les noves dependències comunals a Andorra la Vella o la reordenació del pont de la Rotonda. La inversió serà de 53.400 euros.

El projecte, que s’emmarca en el pla de dinamització econòmica de la parròquia engegat a finals del darrer mandat, no ha tingut un inici senzill. La voluntat del comú és reorganitzar el que, tècnicament, es coneix com a distribució logística a la població. És a dir: reordenar el funcionament del repartiment de mercaderies als diferents carrers de la localitat encampadana. Es vol que el nou sistema garanteixi la convivència d’usos de l’espai urbà.

Era un treball complex, tenint en compte les peculiars característiques del Pas de la Casa. No cal oblidar que a l’elevat nombre de negocis que requereixen gairebé al diari l’arribada de material, s’hi suma l’alt volum de visitants diaris i, a l’hivern, les adverses condicions meteorològiques. Es va optar, doncs, per buscar la participació d’empreses especialitzades i, a l’octubre, es va convocar un primer concurs.

La licitació, però, va quedar deserta. Cap empresa del país es va presentar. Des del sector es va lamentar que el plec de bases els generava molts dubtes. Era massa “ambigu”, amb “mancances” que dificultaven molt la presentació d’ofertes per a un projecte “pioner a Andorra”. Es va arribar a proposar que el comú organitzés una reunió entre els professionals que hi poguessin estar interessats i els agents econòmics implicats del Pas. Finalment, però, no es va fer. Amb tots els dubtes sense resoldre sobre la taula, cap despatx ni d’arquitectura ni d’enginyeria va presentar-se.

Un carrer del Pas de la Casa.

Relacionat

Arquitectes i enginyers renuncien al concurs pel pla de distribució logística del Pas

Al desembre, el comú va declarar desert el concurs i en va publicar un altre, amb diferents variacions. Per exemple, no es limitava el cost, inicialment estimat en 60.000 euros. També s’obria la porta a què s’hi presentessin empreses estrangeres. Ara, ja hi ha resolució.

Aquesta vegada sí que hi ha hagut ofertes. I, per tant, guanyador. Ha estat el despatx Adserà Group, responsable, entre altres projectes, de les noves dependències comunals a la plaça Lídia Armengol d’Andorra la Vella o de la remodelació de la plaça de la Rotonda, també a la capital.

El comú també s’ha sortit amb la seva previsió inicial que els treballs no superin els 60.000 euros de cost. En concret, la inversió serà de 53.400 euros. L’empresa guanyadora disposa ara de quatre mesos per presentar el projecte. Per tant, si tot va com està previst, la nova organització de la distribució logística al Pas podria ser una realitat cap a finals d’any i, per tant, estar en vigor amb la propera temporada d’hivern.

Comentaris

Trending