La crisi al Pas de la Casa i el pla de xoc enfronten majoria i PS al comú d'Encamp

El cònsol menor Jean-Michel Rascagneres acusa el conseller socialdemòcrata David Ríos d'estar fent política quan la situació no ho requereix

Mas i Rascagneres durant una sessió de comú.
Mas i Rascagneres durant una sessió de comú. COMÚ D'ENCAMP

La sortida a la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 al Pas de la Casa i el pla de xoc han protagonitzat la sessió del comú d'Encamp d'aquest dimecres. La majoria de Demòcrates, amb el cònsol menor Jean-Michel Rascagneres, i el Partit Socialista amb el conseller David Ríos, han protagonitzat un intens debat. Durant la sessió s'ha decidit que el nomenament dels nous representants del consell d'administració de Serveis Públics d'Encamp (Sercensa) es decideixi a la junta general de l'entitat.

Rascagneres ha acusat Ríos d'estar fent política en aquesta situació de crisi a la qual cosa el conseller del PS ha contestat que "estem aquí per fer política i per fer-la de la millor manera possible per a la parròquia". El debat ha sorgit per la pregunta del socialdemòcrata, referent a les declaracions del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo en el sentit que al Pas de la Casa no hi hauria cap especificat. El cònsol menor ha recordat que hi ha converses amb el Govern per garantir la seguretat dels turistes i dels treballadors quan es torni a obrir la frontera amb França. Ríos ha afegit que "el fet que el Pas depengui fortament de França fa que per sentit comú hagis de prendre mesures diferents que a la resta del país".

Des de la majoria s'ha acusat el PS de no esta col·laborant amb el pla de xoc del Pas de la Casa i Ríos ha manifestat que "hi estan treballant". El conseller socialdemòcrata, Enric Riba, ho ha negat i ha assegurat que van proposar l'obertura del Funicamp al juliol i el telecadira del pic Blanc. La consellera d'Agrupadament Encampadà a la minoria, Esther Vidal, ha dit que sí hi ha contribuït i ha demanat prudència prioritzant la seguretat sanitària pel que fa a l'obertura de la frontera al Pas de la Casa. Per Vidal "en aquests moments hem d'anar tots a una".

Es destinaran uns 230.000 euros al pla de xoc i es volen dur a terme una trentena d'accions

Aquest pla de xoc ja ve derivat del pla de reactivació que s'havia treballat durant l'anterior mandat. Ara s'ha volgut fer-ne partíceps els sectors econòmics i empresarials d’Encamp i del Pas de la Casa, i vol abordar tant el turisme esportiu i els esdeveniments com el turisme familiar. Segons ha anunciat, la cònsol major, Laura Mas s'hi destinaran uns 230.000 euros i es volen dur a terme una trentena d'accions. El pròxim divendres tindrà  lloc una reunió amb comerciants de la parròquia i els membres del Consell econòmic i social per treballar les propostes de reactivació del Pas de la Casa. Durant la sessió també s'ha informat que el comú ha aportat al Govern 1,5 milions d'euros per pal·liar els efectes de la Covid-19, "un gest de solidaritat que reveritrà sobre la població i els empresaris de la parròquia".

Finalment, el comú ha aprovat un pla de Formació per mantenir la formació contínua dels treballadors públics d’acord amb la definició de necessitats que s’ha realitzat des del departament de Recursos Humans. Aquest pla s’ha valorat en 46.000 euros, un dels imports més elevats dels darrers pressupostos comunals.

Etiquetes

Comentaris

Trending