Concurs d’idees per impulsar activitats que facin viable el telefèric a Engolasters

El comú d’Encamp vol llançar la iniciativa durant el primer trimestre de l’any vinent i asseguren que si el giny no és rendible per a qui l’exploti, no el tiraran endavant

El comú vol impulsar activitats a la zona d'Engolasters.
El comú vol impulsar activitats a la zona d'Engolasters.

La construcció d’un telefèric que tornés a unir el centre d’Encamp era un dels projectes estrella que la llista d’En Comú duien al programa electoral. El 2021 es volen fer els primers passos per veure si aquest giny pot o no ser viable econòmicament. La clau seria que la zona tingués atractiu i es vol aconseguir a través de l’impuls de tota una sèrie d’activitats. Saber quines poden ser és l’objectiu del concurs d’idees que es llançarà l’any vinent.

I és que, com ha volgut remarcar el cònsol menor, Joan Miquel Rascagneres, hi ha ganes de tenir telefèric, sí, però sempre que aquest sigui econòmicament rendible. No es vol un giny que acabi suposant un forat sigui per una hipotètica concessionària sigui pel comú. “No el farem si no té rendibilitat”, ha avisat.

Les estimacions de quin pot ser el cost del projecte existeixen però diversgeixen molt en funció del tipus de giny i, per això, es vol que el concurs ajudi a determinar quin hauria de ser

“La idea és promoure un concurs d’idees per implantar més activitats a la zona de les Pardines i al llac”, ha comentat el mandatari. Aquesta iniciativa es tiraria endavant durant el primer trimestre. Si es genera aquest atractiu a la zona, s’entén que el giny seria atractiu per als possibles usuaris.

“La idea és crear un parc d’activitats per donar viabilitat”, ha avançat Rascagneres. A partir de quin sigui aquest projecte, es podran conèixer més detalls de com hauria de ser el futur giny. I, sobretot, de quin podria ser el seu cost. D’estimacions, n’hi ha, però, com ha admès el mateix mandatari, per ara poc precises: el telefèric podria suposar des d’una inversió de tot just tres milions a una que superés els nou. Sempre, clar, en funció de quin fos el projecte final.

I això és el que ha d’ajudar a discernir el concurs d’idees que, de fet, no només se centraria a la zona d’Engolasters o Pardines. Com ha indicat la cònsol major, Laura Mas, aquesta suposarà un dels dos lots del plec de bases. L’altre se centrarà a demanar també idees per impulsar la zona dels Cortals i la Baronia.

“Volem impulsar-ho abans del final del mandat, sempre que sigui possible i que tingui rendibilitat per qui ho exploti”, ha remarcat Rascagneres. El cònsol menor ha assegurat que “actuarem amb prudència”. I, per tant, “si no hi ha viabilitat econòmica per fer-ho, serem transparents i ho anunciarem”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending