Els comuns valoren pagar per la recollida del paper i del cartró

La davallada del preu a què es compra el material ha provocat serioses dificultats a l’empresa que gestiona el servei i els cònsols analitzen quines opcions hi ha per garantir-lo

Un contenidor de recollida de paper i cartró.
Un contenidor de recollida de paper i cartró.

Els comuns valoren la possibilitat de modificar les condicions en què es presta el servei de recollida de paper i cartró després que des de l’empresa responsable se’ls hagi informat dels problemes que provoca el baix preu al qual es paga el material. De fet, sobre la taula està la possibilitat de tornar a modificar el contracte i que les corporacions passin a pagar alguna quantitat a la societat. També es valoren altres opcions per intentar incrementar el reciclatge entre la ciutadania i les empreses.

La reunió de cònsols ha servit perquè l’empresa gestora de la recollida, Pirinenca de Serveis, hagi explicat la situació, que no ha millorat malgrat que, ja el 2018, es va fer un primer canvi en les condicions del contracte. En un principi, aquest marcava que la societat pagava una quantitat per fer aquesta tasca, ja que el material aconseguit es venia a l’exterior i suposava importants ingressos.

Els darrers anys, però, el mercat del paper i del cartró ha registrat una important caiguda del preu, fet que posava seriosament en perill la continuïtat de l’empresa. Ja llavors es va acceptar que Pirinenca deixés de pagar cap quota anual. Amb el pas del temps, i segons s’ha assegurat davant els cònsols, això no ha estat suficient.

Per això, i com ha explicat la mandatària encampadana, Laura Mas, “estem valorant altres opcions per agafar una decisió conjunta per tirar endavant aquesta recollida”. I una opció, ha admès, podria ser que els comuns passessin a pagar a l’empresa una quantitat anual per fer el servei. Seria, això sí, una “solució transitòria” a l’espera de com evolucionés el mercat internacional.

A banda, també es barallen altres alternatives. Entre elles, la de fer campanyes de foment per millorar l’eficàcia del reciclatge entre ciutadans i comerços. És a dir, mirar d’incrementar el material que es recull. D’aquesta forma, s’entén, Pirinenca tindria més paper o cartró per vendre’ls i, per tant, incrementar els seus ingressos.

Etiquetes

Comentaris

Trending