Els comuns presenten el recurs administratiu pel conflicte de les transferències

La petició es va traslladar el dia 29 de juny i ara Govern tindrà dos mesos per pronunciar-se o, per contra, fer silenci i donar peu al procés judicial

Els cònsols d'Ordino i La Massana
Els cònsols d'Ordino i La Massana

A la reunió de cònsols celebrada avui a Ordino s’ha comunicat que ja s’hauria traslladat el recurs administratiu corresponent a les transferències pendents de l’any 2017. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortes ha explicat que el dia 29 es va presentar la petició i que això significa que “ja s’ha tancat l’últim pas”. A partir d’ara, aquesta demanda seguirà el seu procés corresponent i Govern té dos mesos per pronunciar-se o “per fer silenci administratiu i, aleshores, ja es traslladaria a la Batllia”.

En aquests moments, els comuns estan a l’espera de la confirmació de què la petició ha entrat correctament. Mortes ha assegurat, a més, que no s’ha tingut cap mena de contacte amb Govern respecte a aquest tema després de l’última reunió, “el que havíem de fer ja ho hem fet i amb aquest recurs administratiu ja hem aportat els nostres arguments”.

D’altra banda, també s’ha acordat col·laborar de forma econòmica amb l’ArtCamp, que se celebrarà del 14 al 23 de juliol. Concretament, a l’esdeveniment li mancaven 2.470 euros, que s’han dividit entre 400 per comú, deixant de banda Ordino, que ja fa la seva pròpia aportació de 10.000 euros i que també facilita locals per acollir l’exposició. A més, la parròquia també ofereix l’espai d’allotjament per als artistes que acudiran a la cita. La cònsol major de La Massana, Olga Molné, ha indicat  que el pressupost de l’esdeveniment és de 29.000 euros, als que s’afegiran els que ara aportaran els comuns com a col·laboració.

Per últim, els comuns portaran endavant un informe per treballar una regulació sobre les gravacions de les sessions de consell. Actualment, cada parròquia fa les seves convocatòries, però no existeix un marc que inclogui de quina manera i què es pot gravar i fer-se públic. Per tant, s’arribarà a un pla conjunt perquè aquestes gravacions es puguin fer d’una forma homogeneïtzada i, d’aquesta manera, arribar al màxim de gent.

L’estudi, el que reflectirà serà “què es pot fer públic i què no, i les que si ho poden ser, de quina manera es poden gravar i posar-se a disposició de la ciutadania”, ha apuntat Molné. Tot i això, els cònsols han assegurat que cada comú podrà, després, procedir de la manera que consideri més convenient i incloure les seves pròpies particularitats.

Comentaris

Trending