El comú de Sant Julià autoritza els bars i restaurants a ampliar les terrasses

Serà de fins a un màxim del doble de metres quadrats que ja tinguin autoritzats i en el cas de la instal·lació temporal de noves, serà de com a màxim la projecció de la façana de l’establiment

Terrassa d'un bar de l'avinguda Verge de Canòlich.
Terrassa d'un bar de l'avinguda Verge de Canòlich. Comú de Sant Julià de Lòria

El comú de Sant Julià de Lòria permetrà als bars i restaurants ampliar les seves terrasses per ajudar-los a adaptar-se a les normes fixades per la reobertura fixada per l’1 de juny. La junta de Govern ha aprovat un decret pel qual s’adopten mesures excepcionals aplicables a l’ús de l’espai de voravies i altres llocs públics.

Està destinat als bars i restaurants de la parròquia que tindran l’opció d’ampliar temporalment les seves terrasses, o instal·lar-ne una de nova si no en disposen, sense cap cost addicional. La intenció del comú és estar al costat dels empresaris i donar-los facilitats perquè puguin reprendre la seva activitat adaptant-se a la nova realitat així com oferint els seus serveis amb les màximes garanties.

El departament d’Urbanisme ja ha començat a posar-se en contacte amb els 26 bars i restaurants de Sant Julià de Lòria per presentar-los la mesura i agilitzar- ne la tramitació. Per als establiments que ja tinguin terrassa a l’exterior del seu local, l’ampliació serà de fins a un màxim del doble de metres quadrats que ja tinguin autoritzats. En el cas de la instal·lació temporal de terrasses noves, serà de com a màxim la projecció de la façana de l’establiment. Es farà mitjançant la llicència d’ocupació de voravies i altres llocs públics.

En tots els casos, el comú estudiarà les demandes de manera individualitzada. Serà en funció de la plaça, carrer o espai públic on es trobi emplaçada la terrassa i estarà supeditada a la seguretat dels usuaris, les molèsties que es puguin crear pel soroll al veïnat, la configuració de l’espai, la vialitat i la circulació de vehicles, així com altres aspectes que puguin pertorbar la prestació de serveis públics o bé l’organització d’actes.

Les ampliacions de terrasses o la instal·lació de noves seran temporals, a precari i exemptes de pagament. Els titulars dels negocis hauran de presentar al comú una sol·licitud d’ampliació d’ús de l’espai de les voravies i altres llocs públics. El decret tindrà vigència tot aquest any. Aquesta iniciativa se suma a les mesures que ja ha adoptat el comú per pal·liar els efectes socials i econòmics que es derivin de la crisi sanitària com facilitar el pagament dels impostos fraccionant-los o la possibilitat d’ampliar el Fons de Cohesió Social en el moment que es necessiti.

Comentaris

Trending