El comú d’Ordino posa 50.000 euros a la disposició de la ciutadania perquè faci el ‘seu projecte’

Dijous s’inicia el termini d’un mes i mig perquè tots els residents a la parròquia facin les seves propostes en el marc del pressupost participatiu

La pàgina web comunal és un dels punts a través del quals es poden fer les propostes.
La pàgina web comunal és un dels punts a través del quals es poden fer les propostes. COMÚ D'ORDINO

Cinquanta mil euros i llibertat absoluta a nivell d’idees. El comú d’Ordino posa en marxa dijous la primera edició del pressupost participatiu. Els ciutadans de la parròquia podran fer propostes de qualsevol àmbit -això sí, que generin un interès general, que siguin viables i no s’allunyin de la quantitat establerta- i si no hi ha excessives dificultats durant el primer trimestre de l’any vinent s’hauria de procedir a l’execució de la proposta que sigui triada en una votació popular.

El procés es posa en marxa aquest dijous. Durant un mes i mig (del 3 de desembre al 17 de gener) tots els residents a la parròquia majors de 18 anys podran fer arribar les seves propostes a través de l’espai específic que es disposarà a la web comunal o trucant al telèfon de la corporació (878100), on un funcionari anotarà les dades corresponents. En una segona fase, del 25 de gener al 24 de febrer, s’exposaran totes les propostes rebudes durant la primera fase i que no siguin inviables i se sotmetran a votació.

Cada ciutadà, segons que ha exposat la cònsol menor, Eva Choy, podrà votar un màxim de tres propostes. La més votada de totes serà la que finalment s’executarà. El comú no pressuposarà cap projecte d’entrada. “Poden sortir projectes molt bonics”, ha dit Choy, que ha remarcat que no sempre “la quantitat -referint-se als 50.000 euros de topall- és la qualitat”. Propostes educatives, socials, mediambientals, de millora de la via pública… qualsevol iniciativa serà benvinguda.

La presentació de la primera edició del pressupost participatiu s’ha fet conjuntament amb l’anunci de la transformació del butlletí comunal, fins ara en paper, que passarà a tenir a partir d’ara un format estrictament digital. “Feia temps que hi donàvem voltes i la pandèmia ens ha vingut com anell al dit”, ha explicat el conseller de Comunicació, Xavier Herver, que ha explicat que el nou format serà “molt més atractiu i interactiu”, alhora que “més sostenible”, d’acord amb la idea de Reserva de la Biosfera que és Ordino i amb un estalvi econòmic també molt notable.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending