EMAP preveu unes pèrdues de 6,5 milions aquest any i tanca el 2020 amb un dèficit de 4 milions

El comú de la Massana destina també el superàvit de l'exercici passat a l'estació d'esquí de la parròquia

Comentaris

Sector Pal de Vallnord.
Sector Pal de Vallnord. VALLNORD-PAL ARINSAL

EMAP, la societat explotadora de Vallnord-Pal Arinsal, ha tancat el 2020 amb unes pèrdues de quatre milions d'euros i la previsió per aquest exercici és de 6,5 milions. Això sempre que es repeteixi l'afluència de clients de l'estiu passat i amb un bon inici de la pròxima temporada d'hivern. El comú de la Massana mantindrà reunions amb Govern per a poder rebre ajuts.

El conseller de Finances, Jordi Areny ja ha advertit aquest dimecres durant la sessió de comú que l'endeutament comunal pot augmentar els pròxims mesos a causa de l'afectació de la pandèmia en els ingressos de l'estació de Vallnord-Pal Arinsal. 

Precisament s'ha acordat avalar la societat EMAP per la renovació de la pòlissa de crèdit sindicada d’un import de 2.474.100 euros i venciment el dia 3 d’abril de 2021, per una durada d’un any, i distribuïda entre les entitats bancàries. Areny també ha explicat que el superàvit s'ha hagut d'invertir en l'estació per reduir el dèficit. El conseller no s'ha volgut referir a pèrdues i ha preferir fer esment "a la manca de guanys". El comú de la Massana ha tancat l'exercici 2020 amb un superàvit pressupostari de 2.140.186,38 eurosEl deute total consolidat acumulat ascendeix a data 31 de desembre de 2020 a 15.697.291,77 euros, (el disposat és a 14.275.131,77 euros). 

Els ingressos s’han executat per sobre de les previsions inicials, gràcies a l’augment en la recaptació de l’impost sobre les transmissions patrimonials (1,44 milions d’euros), en els ingressos de l’abocador (0,6 milions d’euros) i en la liquidació de l’impost sobre la construcció (0,5 milions d’euros).

La corporació en previsió d’una davallada dels ingressos previstos inicialment, va posposar inversions per poder fer front al nou escenari (un milió d'euros) i altres despeses corrents (335.000) com el mercat de la Serenalla o Andoflora, entre d’altres. La cònsol major, Olga Molné ha dit durant la sessió d'aquest dimecres ha considerat "molt satisfactori el resultat del pressupost perquè hem aconseguit el 80% pel que fal pressupost de despeses".

Durant la sessió, s'ha aprovar el compromís de despesa a l'empresa adjudicatària en concepte d'hora gratuïta i de les targetes dels aparcaments verticals per l'any 2021, per un import de 212.100 euros.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending