El comú de la Massana aprova un crèdit extraordinari de tres milions a Vallnord-Pal Arinsal

Servirà a l'estació per a fer front a les seves despeses com ara el pagament als proveïdors i al seu funcionament fins al 31 de març

Comentaris

La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns de manera telemàtica.
La sessió de comú s'ha fet aquest dilluns de manera telemàtica. Altaveu

El comú de la Massana ha aprovat un crèdit extraordinari de tres milions d'euros a l'Estació de Muntanya Arinsal Pal (EMAP).  L'aportació es fa a causa dels efectes econòmics de la situació d’emergència sanitària ocasionada per la pandèmia de la Covid-19, posposant l’obertura de les estacions d’esquí. El crèdit extraordinari es finançarà mitjançant disminució de tresoreria i cobrirà les necessitat del domini fins al 31 de març. El comú ja va aportar 1,5 milions a l'estació el mes de desembre passat.

La cònsol major, Olga Molné ha indicat que "el crèdit servirà a l'estació peri fer front a les seves despeses com ara el pagament als proveïdors i al seu funcionament". Ha recordat que "estem en un moment molt delicat  i s'han de prendre decisions molt difícils"  i ha afegit que  davant de la situació de crisi sanitària  hi havia dues opcions: tancar l'estació o obrir de manera parcial per satisfer la demanda dels residents i dels infants. Vam optar per la segona, però és una decisió que comporta més despeses".

Molné ha avançat que s’està en converses amb el Govern per tal de trobar una solució per a la sostenibilitat de les finances de l’estació, ja que en els pròxims mesos es continuarà acumulant resultats negatius.  L'aturada dels remuntadors del sector Arinsal permet estalviar 1,5 mlions d'euros. Els clients no residents són el 90% del volum de negoci de Vallnord-Pal Arinsal que ha baixat fins al 6% mentre que les despeses giren a l'entorn del 30%.

Durant la sessió també s'ha aprovat l'adjudicació anual de les obres de manteniment i adequació de l’abocador de Beixalís, per un import de 257.068,77 euros, i la subvenció  a la Llar d'infants Causes Pies, per un import de 170.000 euros. Molné ha explicat que la quantitat és adequada tenint en compte que "gestionar al cent per cent des del comú una escola bressol suposaria molts més diners".

S'han adjudicat pels treballs del manteniment de la xarxa d'enllumenat públic per 205.720,20 euros i s'ha aprovat la licitació del concurs d’obres de l’embelliment de l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa. Segons ha dit el conseller de Turisme, Sergi Gueimonde les obres començaran l'estiu vinent. "el Parc Natural del Comapedrosa atrau milers d’excursionistes durant l’estiu i considerem que és necessari senyalitzar l’accés d’una forma atractiva i clara”, ha dit . Els treballs es portaran a terme en base al projecte arquitectònic, que pretén la integració en l’entorn, i que consisteix en revestir el dic d’Arinsal amb làmines verticals de fusta, amb una retolació integrada amb el troquelat, i amb un joc de llums i ombres, amb il·luminació natural durant el dia i amb llums led durant la nit.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending