El comú d’Escaldes defensa que el nou pipicà al Parc de la Mola millorarà les condicions de la zona

La corporació escaldenca recorda que en aquell indret ja hi solien passejar molts cans i que amb la ubicació de la instal·lació es vol fer un major control de salubritat

Zona del parc de la Mola on es situarà el pipicà
Zona del parc de la Mola on es situarà el pipicà Agrupació Afectats Pipicà Escaldes

Els veïns del parc de la Mola van llençar una queixa al comú d’Escaldes per la instal·lació d’un pipicà a la zona. Una de les majors molèsties era la poca “transparència” per part de la formació escaldenca. Finalment, la consellera de Medi Ambient, Cèlia Vendrell, s’ha pronunciat al respecte, assegurant que aquesta és una zona ja freqüentada per gossos i que, amb la presència d’una zona cuidada s’evitarà tot allò del que es preocupaven els veïns.

El malestar per la instal·lació d’un pipicà a la zona del parc de la Mola és creixent. Sobretot, per “l’opacitat” que denuncien els veïns per part del comú d’Escaldes a l’hora de gestionar-ho. Cèlia Vendrell, ha assegurat que el que es busca és, precisament, evitar tot allò que les persones denuncien.


El pipicà de la polèmica se situarà a l'aparcament del parc de la Mola.

Relacionat

Els veïns del Parc de la Mola d’Escaldes, en peu de guerra per un pipicà

“És un lloc on ja acudeixen molts gossos, per tant, no es tracta d’un nou pipicà. El que volem és tenir un espai controlat pel comú. Com totes aquestes instal·lacions a la parròquia, es netejarà cada setmana i es mantindrà la salubritat amb la col·laboració dels propietaris dels canins”, ha assenyalat Vendrell. D’aquesta manera, la consellera dóna la volta a les queixes que han llançat els veïns de la zona, assegurant que si es controla per part del comú, estarà molt més net que actualment.

Una de les principals al·legacions que s’hi presentaven al comunicat era la possible presència de malalties per a les persones, “estudis científics publicats sobre els riscs de leptospirosi i d'altres malalties greus que es poden transmetre als humans que viuen en zones urbanes a poca distància de l'acumulació de deposicions animals”. Respecte a això, la consellera ha recordat que, actualment, aquest espai està abandonat, per tant, la construcció del pipicà hi tindrà resultats beneficiosos per a totes les parts.

Comentaris

Trending