El comú d’Escaldes defensa que el bus a la demanda i els taxis són “serveis diferents”

Des de l’ATA lamenten que, si hi havia certes necessitats a la parròquia, no se’ls haguessin traslladat per tractar de millorar-les abans de posar en marxa aquest nou transport que, per a ells, és pràcticament igual que al que ofereixen

Diversos taxis del país.
Diversos taxis del país. Arxiu

L’Associació de Taxistes d’Andorra (ATA) no estan contents amb el bus a la demanda d’Escaldes. Lamenten que, des del comú, mai no se’ls comuniqués que hi havia certes necessitats i que no es comptés amb ells per solucionar-les. Però, el cònsol menor de la parròquia, Joaquim Dolsa, ha apuntat que es tracta de serveis completament diferents, “això és un bus, no és un taxi”.

Dolsa ha afirmat que, en el moment de prendre la decisió de posar en marxa el bus a la demanda, no es va tenir en compte als taxistes, “perquè són coses que no tenen res a veure”. Segons ha explicat el cònsol, el trajecte en taxi és directe i sense parades, “però amb el bus a la demanda pot pujar més gent i se’t pot desviar a altres punts abans d’arribar al teu destí”.

Així i tot, des de l’ATA no estan d’acord amb aquesta afirmació, assegurant que el plantejament del bus a la demanda és molt similar al funcionament habitual d’un taxi. “Et porta d’un punt a un altre, a un preu molt assequible, no veiem ben bé on radica tanta diferència”, ha apuntat el president, Marcio Pereira. Des de l’associació lamenten que si existia la necessitat, no s’hagués comptat amb ells per solucionar-la, “evidentment si s’ha posat en marxa aquest servei és perquè alguna cosa fallava, però a nosaltres no se’ns ha dit absolutament res”.

Per aquest motiu, l’ATA preveu sol·licitar una reunió amb el comú per poder intercanviar opinions, neguits i necessitats. Però, segurament haurà d’esperar al setembre, a causa de l’absència d’alguns components de la junta. “Volem que ens expliquin què és el que ha passat i que ens donin els motius pels quals s’ha portat endavant aquest bus”.  Pereira ha apuntat que la situació que s’està produint a Escaldes és similar a la que ja es va viure en Canillo, “allà ja vam perdre clients, i ara ens està tornant a passar”.

A més, Pereira també ha explicat que s’està tractant de posar una nova parada a la parròquia, prop de l’Illa, “perquè no tenim pràcticament visibilitat a l’avinguda Carlemany, i així l’accés als nostres taxis seria més fàcil per als visitants”. També es planteja situar-ne una a Andorra la Vella, també paral·lela a l’avinguda Meritxell, per poder posar el seu servei en el punt de mira dels turistes que visiten aquest eix comercial.

En contraposició a aquesta molèstia, Dolsa ha afirmat que, des del comú, estan “molt contents amb el funcionament del bus a la demanda”. Tot i que no ha aportat dades concretes d’aquestes setmanes en què ha estat en funcionament, ha afirmat que encara queda temps per anar millorant, per definir exactament quin és el tipus de viatger i canviar totes aquelles coses que calguin, “però de moment està funcionant bé”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending