El comú d’Encamp estudia més ajuts al comerç del Pas després d’un juliol molt fluix

Aquest mes ha augmentat l'entrada de vehicles però el volum de compres no acaba de remuntar

L'avinguda Sant Jordi, al Pas de la Casa.
L'avinguda Sant Jordi, al Pas de la Casa.

El cònsol menor d'Encamp, Jean Michel Rascagneres ha dit aquest diumenge que el comú estudia donar més ajudes als comerciants del Pas de la Casa per reactivar els seus negocis. El mes de juliol ha estat molt fluix i en els primers dies d'agost s'ha constatat una entrada més gran de vehicles -entre 4.000 i 6.000 diaris- però les compres no acaben de remuntar.

Rascagneres creu que l'efecte de la pandèmia encara esta marcant el ritme dels visitants de l'estiu a la localitat encampadana. La situació als departaments francesos més pròxims no és bona a causa de la incidència de la variant delta i de l'augment d'hospitalitzacions. A més a més, el coronavirus ha afectat l'economia de moltes famílies.

Per això i malgrat que ara es veuen més visitants, n'hi ha molts que miren molts aparadors però que compren poc. També han tingut el seu efecte les campanyes que s'estan fent a França perquè els habitants facin turisme al país. Als anuncis s'afegeixen els reportatges en diversos mitjans de comunicació.

Les terrasses dels restaurants es mig omplen a l'hora de dinar, però poca cosa més.

Relacionat

El Pas de la Casa mal viu amb poc turista de dia i cap pernoctació a la nit

Curiosament, s'ha observat més presència de l'habitual de visitants espanyols ja que en aquestes dates els francesos acostumaven a ser majoria. La possibilitat que la segona quinzena d'agost sigui millor és molt difícil si es té en compte que les escoles a França s'inicien a principis de setembre.

Comentaris (4)

Trending