El comú d’Encamp avaluarà amb el Consell Econòmic del Pas si hi haurà ajudes als empresaris

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, recorda que el juliol va ser molt dolent però l’agost va millorar a la vegada que fa un balanç positiu dels mercats artesans i dels 14.000 visitants rebuts pel Funicamp

Una dona mira els productes exposats a una de les parades del mercat.
Una dona mira els productes exposats a una de les parades del mercat. G. P.

El comú d’Encamp avaluarà amb els membres del Consell Econòmic i Social del Pas si es poden impulsar ajudes per als empresaris del poble, després d’un estiu força irregular. En tot cas, el que es té clar és que de cara a la tardor hi haurà una promoció específica i es mantindrà la subvenció de les proves TMA que s’hagin de fer els visitants francesos per poder tornar. Pel que fa al balanç de la campanya estival, es considera positiu el bon funcionament del Funicamp, igualant els usuaris previs a la pandèmia.

Així ho ha explicat el conseller de Turisme i de Reactivació Econòmica, Nino Marot, aprofitant la visita al darrer dels mercats artesanals que s’han celebrat de forma rotativa al llarg de les darreres setmanes a Encamp, el Pas de la Casa i també a la Massana. Sobre la situació al Pas, ha recordat que “el juliol va ser dolent, però l’agost bo”. Per tant, “hem d’acabar de veure el balanç”. I això es farà en el marc del Consell Econòmic i Social i “no es descarten”, segons ha apuntat el responsable comunal.

El comú preveu accions de promoció de la localitat fronterera durant la tardo i mantindrà la subvenció del 50% de les proves TMA que s’hagin de fer els visitants francesos

Marot també ha avançat que “treballem en un pla d’acció” per continuar dinamitzant l’activitat econòmica al poble fronterer. En aquest sentit, ha avançat que es vol fer “promoció a la tardor i a l’hivern”, sobretot a França. A més, es mantindrà la subvenció del 50% en les proves TMA que s’hagin de fer els visitants gals per tornar al seu país.

Amb relació al Pas, el conseller encampadà també ha fet un bon balanç d’una de les novetats de l’estiu, la posada en marxa dels remuntadors que permetien arribar fins a l’estany de les Abelletes. “Durant 40 dies hem tingut unes 3.000 persones, una xifra satisfactòria tenint en compte que ho vam posar en marxa en poc temps. El visitant ho ha agraït i mirarem de repetir-ho l’any vinent”, ha comentat.

També és positiu el balanç que es fa dels mercats que tot just finalitzen aquest cap de setmana. “És una oferta més pels visitants però també per fer vida del poble”, ha destacat el conseller.

Pel que fa al Funicamp, Marot ha xifrat en prop de 14.000 els usuaris que han aprofitat la seva obertura durant l’estiu. “És una dada similar a la de l’any passat i a la del 2019. Això vol dir que estem al nivell d’abans de la pandèmia”, ha apuntat. En aquest sentit, ha destacat que 250 d’aquests visitants han aprofitat l’oferta del forfet de les quatre valls.

De cara a l’hivern, s’ha mostrat optimista. “El visitant de proximitat vindrà. Ens falta saber si ho podran fer els de més lluny, com ara els anglesos”, ha indicat. En aquest sentit, ha deixat clar que des del comú “hem de fer tot el possible per salvar la temporada i que tot rutlli”. A més, avança que “també farem activitats a la tardor per atreure més turistes”.

Comentaris

Trending