El comú de Canillo demolirà part de Casa Federica

El que es tombarà és un adjacent a la construcció principal que no té cap interès històric i es farà com a pas previ per a la restauració de la infraestructura

L'escola bressol de Canillo es troba en la mateixa parcel·la que Casa Federica.
L'escola bressol de Canillo es troba en la mateixa parcel·la que Casa Federica.

El comú de Canillo està buscant empresa per a poder demolir una part de l’emblemàtic edifici de Casa Federica. Es tracta, concretament, d’un adjacent que hi ha a la construcció principal i que no té cap interès històric. De fet, es farà com a pas previ i de preparació dels treballs de restauració que es pretén fer a la infraestructura original.

Casa Federica és un edifici d’elevat valor històric que es troba dintre de la parcel·la de l’escola bressol de Canillo. El terreny va ser adquirit pel comú temps enrere per tal de no pagar un lloguer contínuament per les instal·lacions. Ara, s’ha convocat un concurs nacional per a realitzar una demolició parcial d’aquesta infraestructura, que s’espera dur a terme els pròxims mesos.

Els treballs consistiran en la demolició d’un adjacent que es va afegir a les instal·lacions al volt dels anys 70 o 80. Es tracta d’una estructura que no compta amb la mateixa importància històrica que la resta de Casa Federica, i per aquest motiu es vol enderrocar. El comú preveu, posteriorment, dur a terme una restauració de l’edifici per tal de mantenir-lo en bones condicions i respectar el seu valor cultural.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending