El comú de Canillo augmenta un 36% les subvencions a les entitats de la parròquia

La corporació destina enguany 420.000 mil euros a les associacions socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure

Comentaris

Els cònsols de Canillo Francesc Camp i Marc Casal durant la sessió d'aquest dimecres.
Els cònsols de Canillo Francesc Camp i Marc Casal durant la sessió d'aquest dimecres.

El comú de Canillo ha atorgat aquest any 420.000 euros a les entitats socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure de la parròquia. Això ha suposat un augment del 36% en relació a l'any passat. La corporació ha celebrat el consell de les talles, tabes i arrendaments amb l’ordinació d’arrestos de la parròquia d'aquest any i la subhasta dels cortons.
 

El cònsol major, Francesc Camp ha justificat l'augment pel creixement de la població a la parròquia i per la creació de noves associacions com l'Agrupació Cultural Canillenca o el club de futbol. També s'han aprovat els acords de la junta de Govern de data 1 de febrer de 2023. En concret, s'atorguen 28.200 € per a l'organització de la festa major a la Comissió de Festes; també la Comissió de festes de la Ribera rebrà 15.800 € per a l'organització de les festes majors de Ransol, L'Aldosa i Els Plans, i de Sant Pere del Tarter, respectivament; els Amics de la Cambra Romànica rebran 16.000 € per a la continuïtat del Cicle de Cambra Romànica i l'organització del Concurs Internacional Cambra Romànica; l'APA Escola Francesa de Canillo obté un ajut per a l'organització i promoció d'actes diversos per als alumnes, per un import de 4.800 €; així com l'APA Escola Andorrana de Canillo que rebrà 4.800 € per a l'organització i promoció d'actes diversos per als alumnes, i l'Agrupació Cultural Canillenca, per promoure, fomentar i difondre l'educació i la cultura musical a través de Canillo's Band Tocant, Ballband, i la banda a les escoles, rebrà un import de 22.000 €. Finalment, Antònies Darkness, per a l'enregistrament d'un disc de debut del grup canillenc rebrà 3.000 €.

Pel que fa a les entitats esportives, en total s’han atorgat 310.518,75 €. El Canillo Club Judo rep 13.000 €, Club Karate Tradicional Canillo, 7.625 €, Soldeu Esquí Club rep 134.500 €, l’Andorra Hoquei Gel rep 46.000 €, l’Andorra Club Gel, 80.000 €, el Grup Amics G.A.E.E Rítmica, 8.000 €, el Club de futbol Atlètic America, 18.000 euros i  la Federació Special Olímpics, 3.393,75 €. Les entitats benèfiques que reben subvencions són l’Associació AINA de l’Església de Canillo, que rep 2.100 €, l’Associació de Gent Gran de Canillo, 2.000 € i Caritas Parroquial que rep 2.520 €.

Tot seguit s'ha aprovat l'ordinació dels arrestos que té un nou punt per regular la venda ambulant a la parròquia. La sessió ha continuat amb la subhasta dels cortons que ha comptat amb la presència del cap de Govern en funcions, Xavier Espot, del president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, i dels cònsols d'Encamp, Laura Mas i Jean-Michel Rascagneres. La subhasta s'ha tornat a celebrar al comú després que la pandèmia de coronavirus obligués a efectuar-la al Palau de Gel.

El primer cortó que s'ha subhastat ha estat el de les Vases que s'ha adjudicat a Josep Casal Mandicó per 65 euros, que també s'ha quedat el de la Vall del Riu. També s'han subhastat els cortons de la Coma, Entor, Cabana Sorda, Juclar, els Passos d’Incles -amb Mònica Bonell de fiadora-, Solà de Sant Miquel, Solà de Mereig, Solà de l'Aldosa, Solà de la Coma de Cardes -amb Enric Casadevall de fiador-, Solà de Soldeu, Baixants del Maià, i els de la Solana: Ortafà, la Portella, el Ribaló i els Colls.

D'aquests arrendaments de cortons ja se'n té constància al segle XVI i ja es feien, molt probablement, amb anterioritat. A mitjan segle XVII, s'afegeixen els arrendaments de lesherbes mitgeres també situades a la Solana, que es repartien amb Encamp.

 

Comentaris (4)

Trending