El comú adjudicarà a finals del 2021 el telefèric del Carroi amb els Pouets com a punt de sortida

Marsol argumenta la decisió de limitar el lloc d’origen perquè s’evitarà un sobrevol excessiu de zones habitades, es donarà utilitat a un equipament en desús i ajudarà a generar activitat a la zona

La sortida del telefèric seria a l'aparcament Els Pouets.
La sortida del telefèric seria a l'aparcament Els Pouets. ARXIU

El comú d’Andorra la Vella ja té decidit que el futur telefèric del Carroi tindrà com a punt de sortida l’aparcament dels Pouets. Així, s’han descartat altres ubicacions que també estaven sobre la taula. Des de la corporació, conjuntament amb la Massana, es vol publicar el plec de bases a finals de gener -un petit retard amb la previsió inicial- i la voluntat es poder adjudicar la concessió del giny a finals de l’any vinent.

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, ha explicat que, tot i que inicialment es plantejava la possibilitat que els interessats a gestionar la infraestructura poguessin proposar possibles punts de sortida, al final això quedarà tancat. L’estació se situarà als Pouets, un espai actualment en desús. Es descarten així altres ubicacions com ara Santa Coloma o el terreny de davant de l’edifici administratiu de Govern.

Es descarten així altres ubicacions plantejades, com uns terrenys a Santa Coloma o els situats davant de Govern

“Fa uns dies vam decidir que enteníem que el millor lloc era l’aparcament”, ha comentat Marsol. Són diversos els motius per tancar aquesta elecció. En primer lloc, pel fet que “evita el sobrevol per la parròquia”. En segon, perquè “és un equipament propi del comú sense cap ús des de fanys anys i, així, li donem sortida”. I, per últim, perquè “és al centre de la vila i donarem activitat a la zona”. A banda, ha apuntat que no només serà l’edifici del pàrquing, sinó també uns terrenys situats al seu darrere, també propietat de la corporació parroquial.

Per tant, al plec de bases constarà que l’espai d’origen del giny serà els Pouets. De fet, és un dels aspectes ja tancats de la documentació que, però, encara s’està ultimant de forma conjunta amb el comú de la Massana. Marsol ha admès que hi ha un petit retard amb el calendari, ja que es volia tenir abans de finals d’any. “Per decisió dels dos comuns ho hem allargat perquè treballem en diverses opcions i no passa res per treure’l a finals de gener. Val la pena valorar-ho tot bé i tenir tot present”, ha comentat. Això sí, “no anirà molt més enllà d’un mes”.

A partir d’aquí, s’iniciarà el procés per a adjudicar la concessió. “La idea seria tenir ja durant l’estiu les propostes sobre la taula i poder prendre la decisió abans de finals d’any”, ha comentat la cònsol major de la capital.

Comentaris (12)

Trending