Cita prèvia per anar al gimnàs o a la piscina

Els centres esportius d’Ordino i Sant Julià obriran dimarts vinent i oferiran als usuaris franges de màxim noranta minuts que s’hauran de reservar amb antel•lació

La piscina del centre esportiu d'Ordino.
La piscina del centre esportiu d'Ordino. Comú d'Ordino

A partir de la setmana vinent, els centres esportius també podran obrir les portes, després de dos mesos i mig tancats. Els comuns amb instal·lacions treballen en els protocols a seguir perquè aquesta tornada als gimnasos o a les piscines sigui segura sanitàriament parlant. Ordino i Sant Julià tenen la feina força avançada i, per ara, el que està clar és que caldrà demanar hora anticipadament.

Així ho farà el centre esportiu ordinenc, com explica el conseller de Turisme i Esports de la parròquia, Jordi Serracanta. La instal·lació tornarà a obrir portes el dia 2, dimarts. Ho farà amb l’experiència aconseguida els darrers dies, en haver acollit els nedadors del programa ARA. “Això ens ha ajudat a fixar els protocols a fer servir”, apunta Serracanta.

Els vestuaris només es faran servir per canviar-se i les dutxes no funcionaran

Els primers dies la jornada es dividirà en set franges de dues hores cadascuna, des de les set del matí a les nou del vespre. A cada franja, només hi podran accedir sis usuaris a la piscina i vuit al gimnàs, que s’hauran de registrar prèviament. Disposaran d’una hora i mitja màxim per fer esport, ja que caldran els 30 minuts posteriors per netejar i desinfectar els espais.

El conseller es mostra confiant en el fet que, malgrat disposar de 1.800 socis, no es produeixi una allau de peticions. La idea, si és possible, seria que cada usuari pugui anar dos o tres cops per setmana. També es preveu que, un cop es vegi el funcionament dels primers dies, “l’aforament es podrà anar ampliant”.

Els vestuaris només servirà per canviar-se de roba. De fet, en el cas dels qui emprin gimnàs, es recomana, si es pot, que ja es vingui de casa amb l’equipament necessari. Les dutxes no funcionaran. Únicament es podrà fer servir la que permet esbandir-se abans d’entrar a la piscina.

Escaldes també treballa en un protocol però amb més marge de temps: les piscines estan en parada tècnica fins al 15 de juny

Es tracta d’una precaució similar a la que també s’aplicarà al centre esportiu de Sant Julià, on aquest dimarts s’estaven acabant de preparar els circuits de trànsit i les marques a terra per garantir que es compleixen les distàncies de seguretat, així com els cartells a les parets amb les instruccions d’aquesta nova normalitat a la instal·lació. Igual que Ordino, es preveu l’obertura el dimarts dia 2 i també es funcionarà amb reserva prèvia, via telèfon o la web del centre.

La jornada també es dividirà en franges de dues hores per donar als usuaris la possibilitat de fer esport durant un màxim de noranta minuts i, un cop acabin, temps als treballadors de la instal·lació de desinfectar i netejar els espais. A la piscina hi haurà vuit carrils i al gimnàs l’aforament definitiu està pendent de les darreres instruccions que ha de donar Govern al llarg d’aquesta setmana.

A Andorra la Vella, la decisió sobre el centre esportiu dels Serradells s’ha de prendre aquest dimecres en junta de Govern. Pel que fa a Escaldes-Engordany, també es treballa en els protocols per obrir les piscines. En aquest cas, amb més marge de temps, ja que la instal·lació es troba en fase de parada i revisió tècnica. La seva obertura no serà abans del dia 15 de juny. Pel que fa a altres espais esportius, com ara el pavelló del Prat Gran o els camps del Prat del Roure, s’està a l’espera de rebre les mesures operatives i sanitàries del ministeri però es confia que dimarts o dimecres ja puguin estar en funcionament.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending