El Carnaval d’Encamp tindrà un Ball de l’Ossa a cobert i adaptat per l’Esbart Sant Romà

Les recomanacions sanitàries no han permès que l’acte més multitudinari i específic encampadà es pugui celebrar en el format habitual; entre altres es farà també un concurs de disfresses virtuals

Fragment del cartell del Carnaval d'Encamp.
Fragment del cartell del Carnaval d'Encamp. COMÚ D'ENCAMP

L'adaptació del Ball de l'Ossa realitzada per l'Esbart Sant Romà serà un dels plats forts del Carnaval d’Encamp marcat, com no pot ser d’una altra manera, malauradament, per les mesures que cal adoptar per fer front a la pandèmia. No tindrà el caràcter popularíssim d’ocasions anterior i es farà a l’interior del complex i no pas a la plaça dels Arínsols com inicialment es pretenia fer. Els protocols sanitaris han fet recomanable triar una modalitat més ‘tranquil·la’ del que sol ser habitual.

La comissió de festes amb el suport del comú d'Encamp, organitzadors del Carnaval, han adaptat el programa d'actes d'enguany amb la idea de mantenir viu l'esperit del Carnaval però sense celebrar la festa amb tots els actes que habitualment inclou per motius de la pandèmia. Les restriccions sanitàries actuals no permeten l'organització dels tradicionals actes de Carnaval en el format habitual.

Festa de Ball de l'ossa a Encamp.

Relacionat

Encamp treballa per “salvar la tradició” amb un carnaval de mínims adaptat al coronavirus

El conseller de Cultura, David Cruz, ha explicat que "s'ha optat per organitzar un programa reduït i adaptat a les circumstàncies actuals, permetent la participació de tothom, però sense interacció social i amb participació des de les cases". Així un dels punts principals serà un concurs de disfresses virtual amb diferents categories i amb premis d'experiències a la parròquia a nivell de restauració i activitats a la natura. Les bases del concurs es poden aconseguir a la pàgina web del comú.

Carnaval Encamp 2021 cartell BR
El programa del Carnaval d'Encamp.

S'ha programat també una exposició fotogràfica i audiovisual que es podrà visitar a la Sala de Festes del Complex Esportiu des del 13 fins al 17 de febrer. L'exposició inclou un audiovisual sobre els carnavals passats que es reproduirà, cada hora en punt, des de les 16 h fins a les 20 h de la tarda que és l'horari d'obertura de l'exposició. La recopilació de fotografies i vídeos va ser possible gràcies a la col·laboració de moltes persones, ex comissionats,.. i en especial, de Lluís Dejuan i Ruben Calvo com a organitzadors de l'exposició.

L'adaptació del Ball de l'Ossa realitzada per l'Esbart Sant Romà serà un altre dels actes que s'inclourà enguany, i tindrà lloc el dissabte 13 de febrer a les 12.30 h a la Sala de Festes del Complex. La capacitat de la sala s'ha limitat al 30% i serà obligatori l'ús de la mascareta. L'entrada és gratuïta però s'aconsella reservar les entrades trucant al 731 490. I finalment, el dimecres 17 es podrà gaudir de dos castells de focs, un a Encamp, des del Pont de les Riberaigües i l'altre al Pas de la Casa, des de l'antiga duana.

Etiquetes

Comentaris

Trending