La capital donarà a Càritas els diners provinents de la rebaixa salarial

Els càrrecs electes es reduiran el sou un 10% i només es tocarà la remuneració de cinc dels treballadors de relació especial, que superen els 4.000 euros mensuals

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella destinarà a Càritas els diners que s’estalviarà amb la reducció de salaris aplicada als càrrecs electes i als de confiança. La davallada serà del 10% per als dos cònsols i els deu consellers. Pel que fa al personal de relació especial, es farà una aplicació de les disposicions de la llei aprovada al Consell General i, per tant, només es tocaran les remuneracions superiors als 4.000 euros mensuals. En total, cinc persones. Es calcula que l’ONG rebrà una aportació de 32.550 euros.

El ple del comú ha aprovat aquest dijous la proposta de reducció dels sous, que tindrà efecte a partir del passat juny i fins al desembre. Per tant, durant set mesos. L’acord tancat entre la majoria d’En Comú per Andorra la Vella i la minoria del Partit Socialdemòcrata implica una rebaixa del 10% en les remuneracions dels dotze càrrecs electes, els dos cònsols i els deu consellers.

Pel que fa al personal de relació especial, el que es fa és un trasllat d’allò que marcava la llei aprovada al Consell General. Per tant, només es veuran afectats els càrrecs els salaris dels quals superen els 4.000 euros mensuals. En concret, cinc persones: el secretari general, l’interventor, el cap de gabinet dels cònsols i els coordinadors del servei de tràmits i el de Mobilitat.

En total, la retallada salarial suposarà un estalvi per les arques del comú de 4.650 euros mensuals. Per tant, des del juny al desembre, de 32.550. Aquests diners, segons s’ha anunciat durant la sessió del ple, es donaran a Càritas perquè, com ha apuntat Marsol, “no volem que es quedin a les arques del comú”.

Comentaris (2)

Trending