Canòlich obre els actes populars després del desconfinament passant de l''stop lab' a l''stop forn'

Sant Julià de Lòria celebra la festa de la seva patrona amb el repartiment de 6.000 pans al centre de la parròquia

Comentaris

El cònsol major, Josep Majoral i mossèn Pepe Chisvert abans de la benedicció.
El cònsol major, Josep Majoral i mossèn Pepe Chisvert abans de la benedicció.

Sant Julià de Lòria celebra aquest dissabte la festa de la seva patrona, la Verge de Canòlich. La situació provocada per la pandèmia de la Covid-19 ha limitat els actes a la benedicció i lliurament dels pans. Des de primera hora del matí, els lauredians han fet cua a l'aparcament del Prat Nou per recollir el pa. Aquest any es recomanava anar-hi amb cotxe. El cònsol major, Josep Majoral ha comentat que "hem convertit l'stop lab en stop forn" perquè les dues coses s'han fet en el mateix recinte.

S'han encarregat 6.000 pans, els mateixos que l'any passat i el cònsol major ha comentat que aprofitar l'espai que es va utilitzar per dur a terme els tests de cribratge massiu "és la millor solució que hem trobat per fer arribar els pans a la població, Crec que està funcionant". Ha estat el primer acte popular que es fa després la crisi sanitària.

"És un primer acte i no és qualsevol. És la Diada de Canòlich i arriba en un moment en què sembla que tot això de la Covid-19 s'està acabant", ha dit Majoral. També ha volgut fer esment a la pandèmia afirmant que "des del respecte de les indicacions de les autoritats sanitàries fins a la generositat de totes les persones que en la seva tasca diària o en tant que voluntaris, han fet possible superar les dificultats sobrevingudes, el poble lauredià ha presentat un front comú a la crisi".

El rector de la parròquia, Pepe Chisvert considera que "ni el confinament, ni les desgràcies, ni les penúries aconseguiran apagar la nostra fe i l'amor que Sant Julià de Lòria professa a la Verge de Canòlich. És custòdia de les nostres arrels i de la nostra identitat, i evita sempre que ens perdem en els camins de la desesperança". Ha fet referència al pa "com a símbol de l’aliment que mai ens ha de mancar”.

Aquest dissabte, el santuari ha estat tancat al públic però s'ha pogut visitar des de diumenge passat i fins divendres. Hi han anat1.259 persones i moltes han pujat a peu pel camí vell, per Collet Purgat i Collet Martí. La missa de les 12 es fa a porta tancada però transmesa per televisió amb Lòria TV i el canal i pel dial 168 d'Andorra Telecom. La celebració ha començat a les vuit del matí amb la tradicional aviada de coets. 

Comentaris

Trending